16.2 C
Purmerend
dinsdag 3 oktober 2023
Home112Zes 'bellers' bekeurd op Waterlandlaan

Zes ‘bellers’ bekeurd op Waterlandlaan

Zaandam, Purmerend – Maandagochtend zijn zeventien automobilisten bekeurd omdat zij met een mobiel in de hand achter het stuur zaten. Op de Thorbeckeweg in Zaandam werden door een motoragent in twee uur tijd elf automobilisten betrapt en staande gehouden.

Op de Waterlandlaan in Purmerend werden maandagochtend, tijdens een verkeerscontrole, zes ‘bellers’ bekeurd. De overtreders waren aan het appen, bellen of navigeren.

Kans op ongeval verviervoudigd

Het gebruik van een mobiel tijdens het rijden is levensgevaarlijk. Het ongevalsrisico is veel groter dan wanneer er niet wordt gebeld. Handsfree bellen is iets veiliger, maar is door concentratieverlies ook niet zonder risico.

De Nederlandse Stichting Wetenschappelijk Onderzoek Verkeersveiligheid (SWOV) heeft berekend dat:

•    bij 20 tot 30 procent van de ongevallen afleiding van- of gebrek aan aandacht voor het verkeer een belangrijke rol speelt
•    jaarlijks circa 600 slachtoffers (doden en ziekenhuisgewonden) in het verkeer vallen door bellen tijdens het rijden.

Handheld bellen verboden

Het is verboden dat de bestuurder van een motorvoertuig, bromfiets of invalidenvoertuig, een mobiele telefoon vast houdt. Niet alleen bellen, en rijden is verboden, ook rijdend appen, sms-en of iets in de telefoon opzoeken is niet toegestaan.

De wetgever gebruikt de term ‘vasthouden’ bewust. Ook het klemmen van de telefoon tussen oor en schouder is niet toegestaan.Steun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

1 REACTIE

Wat u zegt


Advertentie


Onze Socials

9,620FansLike
2,501VolgersVolg
1,620VolgersVolg

Het weer

Purmerend
licht bewolkt
16.2 ° C
17.2 °
15 °
73 %
6.7kmh
34 %
di
16 °
wo
16 °
do
16 °
vr
18 °
za
20 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.