Purmerendwonen

Nieuwbouw Weidevenne gestart, 67 sociale huurwoningen 

Purmerend- De bouw van 67 appartementen en een nieuw jongerencentrum in Weidevenne is gestart. Met het nieuwe woonaanbod voorziet Intermaris in de grote vraag naar betaalbare sociale huurwoningen in Purmerend. Woensdag 18 oktober sloegen twee jongeren van jongerencentrum Columbuzz de feestelijke eerste paal. 

Geschikt voor kleine en middelgrote huishoudens

Er is een grote vraag naar sociale huurwoningen in Purmerend. Intermaris realiseert daarom nieuwe sociale huurwoningen aan de Canberrastraat nabij winkelcentrum Weidevenne. Dit staat ook in de prestatieafspraken met gemeente Purmerend en huurdersvereniging Interwhere. De 67 appartementen zijn verdeeld over twee appartementencomplexen. Het bevat een-, twee- en driekamerappartementen en is hierdoor geschikt voor zowel kleine en middelgrote huishoudens. De nieuwe bebouwing sluit aan op de reeds bestaande jongerenwoningen van Intermaris op de Canberrastraat. Deze tijdelijke woningen kregen onlangs een definitieve bestemming.

Nieuwe ruimte voor jongerencentrum Columbuzz

Op de begane grond van één van de complexen creëert Intermaris een nieuwe ruimte voor het jongerencentrum Columbuzz. Het huidige jongerencentrum bestaat bijna 10 jaar. Het is een plek waar jongeren elkaar ontmoeten en deelnemen aan uiteenlopende activiteiten. Een aantrekkelijke buurt met voorzieningen bepaalt mede hoe prettig je woont. Zowel gemeente Purmerend als Intermaris vinden het dan ook belangrijk om dergelijke voorzieningen in de wijk te faciliteren.

Verwachte oplevering

Aannemingsbedrijf Wit Wognum uit Wognum voert de bouw uit. De verwachting is het gehele project in 2019 af te ronden.

Meer informatie op: https://www.intermaris.nl/ik-zoek-een-woning/huurwoning/nieuwbouwprojecten/projectinformatie/item/3099/

Foto: aangeleverd Intermaris.

Wij maken met veel plezier het nieuws uit de regio. Wilt u ons steunen zodat wij in staat zijn om nieuws te blijven maken voor iedereen? Druk dan af en toe op onderstaande knop. 1x per week? 1x per maand? 1x per kwartaal? Gewoon waar u zich goed bij voelt! 

Klik hier om €2,50 te doneren Klik hier om €5,00 te doneren Klik hier om €10,00 te doneren

Gerelateerde artikelen

Wat u zegt

Back to top button
Open chat
1
Tip de redactie
Whats-app Redactie Regio Purmerend
Samen met u maken wij het nieuws. Heeft u nieuws, foto's of video's van gebeurtenissen of gewoon een vraag of opmerking? Geef het door aan de redactie van Regio Purmerend.