1.4 C
Purmerend
zondag 3 december 2023
Home112Verdachten aangehouden in Purmerend voor schijnrelaties

Verdachten aangehouden in Purmerend voor schijnrelaties

Purmerend – De Recherche Inspectie SZW heeft gisteren (18 oktober) één man en drie vrouwen in Purmerend aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij  mensensmokkel en valsheid in geschrifte. De hoofdverdachte  heeft vermoedelijk  Vietnamese vrouwen naar Nederland laten komen door het arrangeren van schijnhuwelijken, dan wel het tekenen van fictieve werkgeversverklaringen. De hoofdverdachte exploiteert meerdere nagelstudio’s in Amsterdam en omgeving.

Hoeveel Vietnamese vrouwen de hoofdverdachte heeft geholpen om op basis van valse papieren een verblijfsvergunning te krijgen, maakt onderdeel uit van het onderzoek. De verdachten zouden mogelijk  al sinds 2004 hierbij betrokken zijn. De drie andere verdachten faciliteren de hoofdverdachte vermoedelijk met het maken van valse verklaringen.

De vrouwen die de hoofdverdachte hielp door naar Nederland te komen met vermoedelijk valse werkgeversverklaringen van de nagelstudio’s, gingen daar vermoedelijk maar (gedeeltelijk) werken.

De vrouwen die vermoedelijk na het aangaan van een schijnhuwelijk naar Nederland zijn gekomen, zouden zijn gaan werken in de nagelstudio’s van de hoofdverdachte. Nadat zij een verblijfsvergunning hadden gekregen was de zogenaamde relatie over.

De aanhoudingen zijn verricht onder leiding van het Functioneel Parket. Naast de aanhoudingen zijn bij verschillende doorzoekingen onder meer de administratie in beslag genomen. De mannelijke verdachte heeft de Nederlandse nationaliteit en de overige drie verdachten zijn afkomstig uit Vietnam. De Recherche Inspectie SZW sluit meerdere aanhoudingen niet uit.Steun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

Wat u zegt


Advertentie


Onze Socials

9,741FansLike
2,522VolgersVolg
1,637VolgersVolg

Het weer

Purmerend
lichte regen
1.4 ° C
2.2 °
-0 °
82 %
1.3kmh
49 %
zo
2 °
ma
2 °
di
5 °
wo
7 °
do
4 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.