9.3 C
Purmerend
woensdag 21 februari 2024
Home* Wat u schrijftKort verhaal van Wesley: De strijd om het eeuwige leven

Kort verhaal van Wesley: De strijd om het eeuwige leven

De strijd om het eeuwige leven

De strijd om het eeuwige leven is nog maar net begonnen.
Gewapend met anti-verouderingsmiddelen treden wij de ouderdom tegemoet.

Want het kan toch niet zo zijn dat het leven ooit over is? Voorbij. We willen dat we voor altijd leven. We willen allemaal honderd worden, maar zonder gebreken. We willen de drank zonder kater.

In mijn beleving kun je niet ouder worden zonder gebreken.
Het is hetzelfde als bij een oude fiets. De fiets wordt steeds ouder en op een gegeven moment kun je er minder goed op rijden dan voorheen en komt er een tijd dat de fiets te veel gebreken heeft en dan koop je een nieuwe.

Zo is ons lichaam ook een beetje, alleen kun je het niet inruilen voor een nieuwer exemplaar.
Het zal mij niet verbazen als er straks een moment komt waarop dat wel mogelijk zal zijn.

Ik zal de laatste zijn die zegt dat je geen anti-verouderingsmiddelen mag gebruiken, maar erg nuttig is het niet. Je verliest het toch wel.

Ga ik voor het gemak vanuit.

Wesley: “De gedachte achter dit korte verhaal uit mijn tweede boek is dat mensen de betere kanten wil willen en tegen de niet uit te houden negatieve gevolgen tegen willen houden. Het is natuurlijk ook confronterend om in te zien dat je ouder wordt zonder dat je het ooit nog écht kan terugdraaien. Door de farmaceutische industrie wordt hier slim op ingespeeld. Met geringe tot geen effecten op een uiterlijk als gevolg. Wat dus wel wordt vermeld in reclames, maar wat dus naar mijn mening geldklopperij is.”

Alleen voor jou is Dekkers tweede bundel. Wederom verrast hij met een intrigerende combinatie van gedichten en persoonlijke teksten. In deze collectie haalt Dekker herkenbare en uiteenlopende thema’s aan, zoals vriendschap en liefde. Met een originele en persoonlijke kijk neemt Dekker ons vervolgens mee in zijn ‘gebruiksaanwijzing’ voor het hedendaagse bestaan. Alleen voor jou staat voor levenslust en doorzettingsvermogen.

Over Wesley

Wesley Dekker is weer helemaal terug met zijn nieuwe bundel. Zijn eerste boek, Ogen als spiegels, kwam in 2016 uit. Dekker schrijft verhalen en columns voor meerdere bladen en doet ook al geruime tijd vrijwilligerswerk bij diverse organisaties, binnen en buiten Purmerend. Hij maakt in zijn korte verhalen en gedichten onder andere gebruik van wat hij in zijn eigen leven heeft meegemaakt, hoe hij de wereld bekijkt en hoe hij de wereld een stukje mooier hoopt te maken.

[bol_product_links block_id=”bol_59e06bd377639_selected-products” products=”9200000060272787,9200000083472114″ name=”Welsey Dekker” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”0″ show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”0″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]Steun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in


Advertentie


Onze Socials

9,801FansLike
2,532VolgersVolg
1,637VolgersVolg

Het weer

Purmerend
bewolkt
9.3 ° C
10 °
8.9 °
80 %
9.4kmh
99 %
wo
10 °
do
11 °
vr
7 °
za
7 °
zo
5 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.