112Purmerendverkeer

Auto- en treinverkeer rond Station Overwhere gestremd

Purmerend – Op maandagmiddag 23 oktober 2017 raakte een vrachtwagen van de gemeente met een omhoogstaande grijper de bovenleiding van het spoor bij NS station Purmerend Overwhere. Zowel het treinverkeer tussen Hoorn en Zaandam als het auto- en fietsverkeer rondom de spoorwegovergang zijn tot nader order gestremd. Deze versperring duurt zeker nog tot diep in de nacht van maandag op dinsdag.

Politie en handhaving zijn momenteel ter plaatste om al het verkeer weg te leiden. Prorail is bezig met de leiding, primair om de stroom uit te schakelen.

De bovenleiding is dermate beschadigd dat er een onder spanning staande leiding los hangt. Ook een lantaarnpaal is omver getrokken en de slagbomen functioneren niet meer.

Een meisje kreeg de stroomkabel tegen haar hoofd, maar mankeerde niets en mocht naar huis.

Update 15:40: Er rijden stopbussen tussen Hoorn, Purmerend Overwhere, Purmerend, Purmerend Weidevenne, Zaandam Kogerveld en Zaandam.

Update 16:00: De versperring van auto en treinverkeer duurt tot ongeveer dinsdag 24 oktober 01:30 uur.
Reizigers tussen Zaandam en Hoorn reizen via Alkmaar. De extra reistijd kan oplopen tot 45 minuten.

Bekijk hier de actuele info van de NS.

Update:

Ravage bij spoorwegovergang Overwhere (fotoverslag)


Wij maken met veel plezier het nieuws uit de regio. Wilt u ons steunen zodat wij in staat zijn om nieuws te blijven maken voor iedereen? Druk dan af en toe op onderstaande knop. 1x per week? 1x per maand? 1x per kwartaal? Gewoon waar u zich goed bij voelt! 

Klik hier om €2,50 te doneren Klik hier om €5,00 te doneren Klik hier om €10,00 te doneren

Gerelateerde artikelen

Wat u zegt

Back to top button
Open chat
1
Tip de redactie
Whats-app Redactie Regio Purmerend
Samen met u maken wij het nieuws. Heeft u nieuws, foto's of video's van gebeurtenissen of gewoon een vraag of opmerking? Geef het door aan de redactie van Regio Purmerend.