1.4 C
Purmerend
zondag 3 december 2023
HomePurmerendLeeghwaterbad in actie voor Spieren voor Spieren

Leeghwaterbad in actie voor Spieren voor Spieren

Purmerend – De vrijdagavond in de herfstvakantie zijn er in het zwembad in Purmerend diverse sportieve activiteiten van Spurd en van WZ&PC om geld in te zamelen voor Spieren voor Spieren. Dat gebeurt tijdens de Wintertijd Challenge, het weekend waarin de wintertijd ingaat. In het Leeghwaterbad is er de avond van 27 oktober AquaDisco Halloween!, een floatfit marathon en sponsor zwemmen. Gezonde spieren zijn dan flink bezig voor zieke spieren. Een deel van de toegangsprijs gaat naar Spieren voor Spieren voor uitbreiding van het Spieren voor Spieren Kindercentrum en voor onderzoek naar diagnose en behandeling van spierzwakte.

De landelijke Wintertijd Challenge is in het uur dat de wintertijd ingaat en de klok teruggaat. Dit is het enige moment in het jaar dat tijd is te winnen. Tijd winnen om behandeling en genezing van spierziekten bij kinderen te realiseren. De Wintertijd Challenge in het Spurd-Leeghwaterbad start de vrijdag in de herfstvakantie om 18.25 uur met een openingshandeling door de kind-ambassadeurs Max en Jolijn. Aansluitend zingt Lucia Zeekant terwijl Milou van Onna verkleed als heks een luchtacrobatiek doet. Vervolgens gaan de kinderen naar het griezelig ingerichte recreatiebad voor een speciale editie van de AquaDisco Halloween!. Het water is rood gekleurd, er is een griezeltunnel en er zijn griezelhoekjes. De toegangsprijs is € 6,20 waarvan één euro naar Spieren voor Spieren gaat, de voorverkoop is gestart. De AquaDisco Halloween! begint een half uur eerder dan gebruikelijk, maar eindigt gewoon om 21.00 uur.

floatfitmarathon 

Vanaf 20.00 uur is er in het sportbad een floatfitmarathon met 27 matten of AquaBases. Een half uur meedoen met de les kost € 10,00, waarvan € 2,50 naar Spieren voor Spieren gaat. Alleen tijdens de eerste les doet Milou van Onna acrobatiek boven het sportbad waar de floatfitters zich inspannen tijdens de workout. Manager Freek Eshuis: ‘Het is vanzelfsprekend nog leuker als je als groep collega’s of vrienden meedoet aan de floatfitmarathon. Een gezamenlijke training is goed als teambuilding, maar vooral heel gezellig. Want, floatfit is hard werken maar ook veel lachen en genieten!’ Inschrijven voor een half uur floatfit kan via de website van het Leeghwaterbad. Rondom het zwembad is er gelegenheid te loungen met inzet van ondernemingen die Spieren voor Spieren steunen: er is kaas van Cono kaasmakers, een proeverij van slijterij Breebaart, diëtiste Sandra Heemstra en icoolsport met een ijsbad voor verbetering van het herstel van spieren.

Voorafgaand aan de floatfitmarathon is er in het sportbad een sponsorzwem van jeugdleden van WZ & PC.

Vrijdagavond 27 oktober vervalt het banen zwemmen in het doelgroepenbad. Het ZwangerschapsZwemmen heeft een gewijzigde tijd en is deze avond van 20.30 uur tot 21.30 uurSteun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

Wat u zegt


Advertentie


Onze Socials

9,741FansLike
2,522VolgersVolg
1,637VolgersVolg

Het weer

Purmerend
lichte regen
1.4 ° C
2.2 °
-0 °
82 %
1.3kmh
49 %
zo
2 °
ma
2 °
di
5 °
wo
7 °
do
4 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.