4.9 C
Purmerend
zondag 5 februari 2023
HomeEvenementZondag 29 Oktober: “Bokkenwandeltocht in Purmerend” 

Zondag 29 Oktober: “Bokkenwandeltocht in Purmerend” 

Purmerend – Op zondag 29 oktober tussen 14:00 en 18:00 uur wordt weer de jaarlijks terugkerende Bokkenwandeltocht georganiseerd. Een rondje langs acht horecabedrijven in Purmerend, waar u terecht kunt voor diverse bokbieren. Bij ieder horecabedrijf krijgt u een ander bokbiertje gepresenteerd en daarnaast wordt er een bijpassend hapje geserveerd. Voor een Bokkentochtbiertje met hapje betaald u deze middag € 3,50

Tijdens deze tocht zal er een gratis Hop on hop off treintje rijden tussen de deelnemende horeca. De deelnemende horecabedrijven zijn: Stadscafé Spijkerman Eten & Drinken, Brasserie Zomaar, Café de Stapper, Gastropub-Covent Garden, Snooker & Poolcenter, Biercafé De Bonte Koe, Proeflokaal Bakker en Café Aad de Wolf.

Inmiddels alweer de 9e editie. Begonnen in 2009, hebben 8 horecaondernemers de koppen bijeen gestoken om het bokbier in het licht te zetten middels een leuke activiteit voor de bezoekers van de horeca op die middag. Je hoeft natuurlijk niet mee te wandelen maar kunt bij een van de deelnemende bedrijven binnenstappen en een lekker bokkie proeven. Je bepaalt geheel zelf hoeveel bedrijven je bezoekt. Ieder jaar wordt het enthousiasme onder de mensen groter omdat er steeds andere bokbieren worden geschonken. Bokbier heeft een behoorlijke vlucht genomen. Steeds meer, vooral kleine brouwerijen brouwen dit mooie herfstbier met de diep robijnrode kleur, of de donkerbruine zwaardere varianten met  geroosterde mout en tonen van koffie en chocolade…

Nou ja, als u meer wilt weten? Lekker komen proeven!

Kopfoto: © Rob Klaucke.


Steun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.

Gerelateerde artikelen

Wat u zegt


Advertentie


Onze Socials

9,210FansLike
2,236VolgersVolg
1,549VolgersVolg

Het weer

Purmerend
zeer lichte bewolking
4.9 ° C
5.6 °
3.9 °
90 %
4.3kmh
15 %
zo
5 °
ma
7 °
di
5 °
wo
6 °
do
6 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.