112Purmerend

Uitnodiging op Snapchat gaat ‘viral’, veel overlast

Purmerend – Gisteravond is een feest in de wijk Afrika in Purmerend volledig uit de hand gelopen. Een meisje dat alleen thuis was, nodigde een groep vrienden uit voor een avond gezelligheid. Echter raakte een uitnodiging op Snapchat ‘viral’ en bevonden zich al snel ruim honderd mensen binnen en buiten het huis.

Scooters reden heen en weer door de straat, er werd geschreeuwd, gescholden, getoeterd en geprovoceerd. Naast het huis, op de openbare weg, groepeerde zo’n zestig man op luidruchtige wijze met drank, scooters en auto’s. Rond middernacht is de politie, op verzoek van verscheidene bewoners van de Suezweg, voor het eerst ter plaatse gekomen om de gemoederen te sussen. Het duurde niet lang tot er versterking kwam en met vijf (later zes) politiebusjes werd gepoogd de jeugd, waarvan de groep was gegroeid tot ongeveer tweehonderd man, uit de woning en van de straat te verwijderen.

Na een half uur was eindelijk de rust redelijk wedergekeerd en de politie ging weer weg. Echter besloot een groep vanaf de bushalte Zoeloestraat terug te keren naar de woning van het meisje. De politie had dit echter in de gaten en heeft gedurende de nacht meerdere malen de jongeren moeten verzoeken te vertrekken.

Toen echter rond een uur of half drie de politie de deur van de woning open aantrof en verschillende oproerkraaiers zich in het, donkere, huis hadden verschanst, besloot de politie de woning binnen te gaan. De aanwezige paar meiden en jongens wisten de aanwezige agenten dusdanig te provoceren dat enkele van hen proces verbaal opgelegd hebben gekregen. Ook tegen het minderjarige meisje dat zonder haar ouders in het huis verbleef, is proces-verbaal opgemaakt.

Deze tekst is ingezonden door een bewoner.

Wij maken met veel plezier het nieuws uit de regio. Wilt u ons steunen zodat wij in staat zijn om nieuws te blijven maken voor iedereen? Druk dan af en toe op onderstaande knop. 1x per week? 1x per maand? 1x per kwartaal? Gewoon waar u zich goed bij voelt! 

Klik hier om €2,50 te doneren Klik hier om €5,00 te doneren Klik hier om €10,00 te doneren

Gerelateerde artikelen

Wat u zegt

Back to top button
Open chat
1
Tip de redactie
Whats-app Redactie Regio Purmerend
Samen met u maken wij het nieuws. Heeft u nieuws, foto's of video's van gebeurtenissen of gewoon een vraag of opmerking? Geef het door aan de redactie van Regio Purmerend.