* Gemeenteraadsverkiezingen 2018PolitiekPurmerend

VVD Purmerend presenteert verkiezingsprogramma

Purmerend – 10.000 (energie neutrale) woningen bouwen in alle prijsklassen. Afschaffen van de hondenbelasting. Weg met de files in de wijk. Met trots presenteert de VVD Purmerend het verkiezingsprogramma ‘Denken. Durven. Doen.’ voor de gemeenteraadsverkiezingen van maart 2018.

Een realistisch programma, geschreven met veel input van VVD leden en niet-leden uit Purmerend. “Zo kwam het punt over de regulering van softdrugs van onze twintigers en dertigers”, aldus lijsttrekker Jan Peter Dompeling. “Met het VVD-programma kunnen we Purmerend nog weer liberaler en toekomstbestendig maken. Het staat vol ambitie en uitvoerbare plannen. We staan te popelen om de handen uit de mouwen te steken en vooral te doén”.

Wonen in Purmerend

Dompeling: “We bouwen woningen bij, 10.000 woningen in de komende jaren. In Purmerend woont bijna 1 op de 5 mensen scheef (ze verdienen eigenlijk teveel voor een sociale huurwoning) en houden zo een woning bezet voor mensen die dat echt nodig hebben. Maar wat als er geen plek is waar de scheefwoners naartoe kunnen? Daarom bouwen we meer woningen, maar vooral verschillende woningen om de doorstroom op de woningmarkt te stimuleren. Denk hierbij aan sociale huurwoningen, huurwoningen in de vrije sector en koopwoningen in alle prijsklassen”.

Om starters meer kans te geven op een eigen woning, wil de VVD Purmerend een starterslening of garantiestelling mogelijk maken. De VVD Purmerend streeft ernaar om nieuwbouwwoningen zoveel mogelijk energieneutraal te bouwen. En als het lukt, wil de VVD Purmerend dat ieder huishouden een aansluiting heeft op supersnel glasvezel.

Minder belastingen, minder gedoe

De gemeente heeft de afgelopen jaren wat meevallers gehad, de VVD Purmerend vindt dat dit geld terug moet naar diegene die het in eerste instantie heeft betaald: de hardwerkende Purmerender. Dompeling: “We willen de belastingen verlagen en schaffen de hondenbelasting zelfs helemaal af”.

“Ondernemers maken onze stad wat ze is: gezellig, toegankelijk en leefbaar. Ondernemers stimuleer je, die straffen we niet. We denken met hen mee om onze stad nog mooier te maken. En we maken hen het vanuit de gemeente zo makkelijk mogelijk: minder gedoe. In plaats van meerdere aanslagen per jaar, ontvangen zij één keer per jaar een aanslag van de gemeente.”

Veilig en snel van A naar B

Waar je ook heen wilt, je wilt er snel en veilig komen. Met de auto, op de fiets, te voet of met het openbaar vervoer. Dompeling: “De doorstroming in de wijk moet beter, file naar Purmerend toe is al vervelend genoeg. Laat staan om dan ook nog in de file ín de wijk te staan. Daarom gaan we niet alleen onderzoeken wat de verbetermogelijkheden zijn, maar we gaan vooral die file oplossen door de aanbevelingen uit zo’n onderzoek uit te voeren. Nieuwbouw is alleen mogelijk als alle randvoorwaarden (zoals goede, veilige bereikbaarheid voor alle weggebruikers) op orde zijn”.

Het volledige verkiezingsprogramma vindt u hier.

Ook al is het programma nu vastgesteld, de VVD Purmerend blijft gewoon in gesprek met de Purmerendse achterban. Wilt u reageren? Dat kan per e-mail naar [email protected].

Meer informatie op: https://purmerend.vvd.nl

Wij maken met veel plezier het nieuws uit de regio. Wilt u ons steunen zodat wij in staat zijn om nieuws te blijven maken voor iedereen? Druk dan af en toe op onderstaande knop. 1x per week? 1x per maand? 1x per kwartaal? Gewoon waar u zich goed bij voelt! 

Klik hier om €2,50 te doneren Klik hier om €5,00 te doneren Klik hier om €10,00 te doneren

Gerelateerde artikelen

Wat u zegt

Back to top button
Open chat
1
Tip de redactie
Whats-app Redactie Regio Purmerend
Samen met u maken wij het nieuws. Heeft u nieuws, foto's of video's van gebeurtenissen of gewoon een vraag of opmerking? Geef het door aan de redactie van Regio Purmerend.