NatuurPurmerend

Boswachter Chris zoekt natuurvrijwilligers voor één dag

Purmerend – Boswachter Chris Rost van Landschap Noord-Holland zoekt 20 vrijwilligers die samen met hem natuurgebied Weideveld bij Purmerend willen opknappen. Zaterdag 4 november is de landelijke Natuurwerkdag en een prima gelegenheid om in Weideveld de woekerende wilgjes weg te halen. Er wordt gewerkt van 10.00 tot ongeveer 15.00 uur, verzamelen op de hoek van de Falconstraat en de Bizonstraat in Purmerend.

Weideveld is een natte verbindingszone aan de zuidwestkant van de wijk Weidevenne. Het bestaat uit een keten van rietlandjes, poelen, moerasjes en wilgenbosjes. Het verbind het veenweidegebied van het Ilperveld met de oostkant van het Wormer- en Jisperveld. Het Weideveld moet bijvoorbeeld de zeldzame noordse woelmuis de gelegenheid geven, om van het ene gebied naar het andere te trekken, zodat uitwisseling ontstaat. In het gebied leven veel vogels als blauwborst, rietzanger, rietgors, kleine karekiet en de koekoek. Vanaf de futuristische Stokkenbrug, die naar de dijk van de Wijdewormer loopt, is het gebied mooi te overzien.

Opgeven is noodzakelijk en kan via www.natuurwerkdag.nl

 

Wij maken met veel plezier het nieuws uit de regio. Wilt u ons steunen zodat wij in staat zijn om nieuws te blijven maken voor iedereen? Druk dan af en toe op onderstaande knop. 1x per week? 1x per maand? 1x per kwartaal? Gewoon waar u zich goed bij voelt! 

Klik hier om €2,50 te doneren Klik hier om €5,00 te doneren Klik hier om €10,00 te doneren

Gerelateerde artikelen

Wat u zegt

Back to top button
Open chat
1
Tip de redactie
Whats-app Redactie Regio Purmerend
Samen met u maken wij het nieuws. Heeft u nieuws, foto's of video's van gebeurtenissen of gewoon een vraag of opmerking? Geef het door aan de redactie van Regio Purmerend.