PolitiekPurmerend

Motie van treurnis voor college Purmerend

Purmerend – Raadslid van Damme heeft vanavond een motie van treurnis ingediend tegen het college van Purmerend. Deze motie heeft het gehaald met 24 stemmen voor en 10 tegen. Het raadslid had een verzoek tot het houden van een interpellatiedebat ingediend omdat het raadslid van mening was dat de gemeenteraad niet was geïnformeerd over een wijziging van de huurtermijn van 17 jaar naar 25 jaar voor wat betreft de Solar Campus op de Baanstee Noord.

In 2014 is er met de gemeenteraad afgesproken dat er op de Baanstee Noord een Solar Campus kon komen voor een termijn van 17 jaar. Dit zou dan de rentelasten op de lopende leningen van de Baanstee Noord teniet doen. De huurtermijn werd echter zonder de gemeenteraad te informeren door het college verhoogd naar 25 jaar.

Volgens de wethouder was een reconstructie van wat er was misgegaan niet echt meer mogelijk mede omdat dit dossier al door 3 wethouders was behandeld. Wel gaf hij aan dat er een brief klaar lag voor de gemeenteraad maar dat deze nooit was verzonden. Hoe dit heeft kunnen gebeuren was ook niet meer te achterhalen. De wethouder betreurde de gang van zaken maar gaf wel aan dat de verhoging van de huurtermijn naar 25 jaar voor de gemeente meer inkomsten zou betekenen.

De motie was eerst gericht aan de verantwoordelijk wethouder maar door toedoen van o.a. Leefbaar Purmerend, die het een te zwaar middel vond voor de wethouder maar ook omdat er wel in het verleden ergere dingen waren gebeurd zoals forse budgetoverschrijdingen, werd de tekst in de motie van portefeuillehouder gewijzigd in het college.

De gehele fractie van Stadspartij en twee van de drie raadsleden van het CDA ondersteunden de motie niet.

Een motie van treurnis is een motie waarin wordt uitgesproken dat de gemeenteraad dat de motie aanneemt een bepaalde gang van zaken of een bepaalde opstelling door degene, tegen wie de motie is gericht, betreurt. Deze motie heeft, net als alle andere moties geen bindende kracht. De bewindspersoon of bewindspersonen tegen wie de motie zich richt hoeft dus geen gevolgen te verbinden aan een tegen hem of hun aangenomen motie van treurnis.


Wij maken met veel plezier het nieuws uit de regio. Maar nieuws maken kan niet gratis. Steun ons zodat wij in staat zijn om nieuws te blijven maken voor iedereen. Druk af en toe op onderstaande donatieknop. 1x per week? 1x per maand? 1x per kwartaal? Gewoon waar u zich goed bij voelt! 

Klik hier om €2,50 te doneren Klik hier om €5,00 te doneren Klik hier om €10,00 te doneren

Gerelateerde artikelen

Wat u zegt

Back to top button
Open chat
1
Tip de redactie
Whats-app Redactie Regio Purmerend
Samen met u maken wij het nieuws. Heeft u nieuws, foto's of video's van gebeurtenissen of gewoon een vraag of opmerking? Geef het door aan de redactie van Regio Purmerend.