10.9 C
Purmerend
donderdag 18 april 2024
HomePurmerendSchoenmaker uit winkelcentrum Eggert verhuist

Schoenmaker uit winkelcentrum Eggert verhuist

Purmerend – De schoenmaker Paul Schoenmakers gaat na 30 jaar aanwezigheid weg uit winkelcentrum Eggert. De nieuwe locatie ligt net buiten het winkelcentrum aan de Weeshuissteeg 3. Andre de Beer van Paul Schoenmakers geeft aan: “Je loopt het winkelcentrum Eggert uit bij de ingang waar Multi-IJs en de Albert Heijn zitten, langs het oude weeshuis en dan de eerste straat rechts. Het pand is iets groter dan de huidige locatie in het Eggert. Nog geen minuut hier vandaan.”

Nostalgie

Ik werk op deze locatie al 30 jaar. Toen de Albert Heijn hier nog zat op de tweede verdieping zag ik een kaartje  van Paul Schoenmakers hangen aan het advertentiebord dat hij personeel zocht. Ik heb hem toen meteen gebeld en was direct welkom. Vanaf mijn 17e ben ik door Paul Schoenmakers opgeleid tot schoenmaker. Ruim twintig jaar geleden kreeg ik de mogelijkheid om de zaak van Paul over te nemen. Die mogelijkheid heb ik toen gepakt en tot op de dag van vandaag heb ik er geen spijt van”

Daglicht

“Nadeel van werken op de locatie in het Eggert was toch wel het daglicht. Omdat ik een hoek zat kwam het in de winter wel eens voor dat ik geen daglicht zag. Ik voelde mij wel eens een mol.”, geeft Andere lachend aan. “De nieuwe locatie is helemaal top. Nu kan ik af en toe even voor mijn nieuwe winkel gaan staan en het daglicht opnemen.”

Verhuizing

“Ik zal een paar dagen dicht moeten maar probeer dat zoveel mogelijk te beperken. We kunnen in principe binnen een paar dagen over. Zaterdagmiddag 10 december na sluitingstijd gaan wij aan de gang. De bedoeling is dat wij vanaf dinsdag 12 december op de nieuwe locatie weer gaan draaien. Ik heb er zin in en hoop de klanten op de nieuwe locatie weer te zien voor ouderwets schoenlappen, accessoires en voor het maken van duplicaten van sleutels.”

Voor meer informatie kijkt u op: https://www.facebook.com/profile.php?id=100004814529671

Foto’s: Rob KlauckeSteun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in


Advertentie


Onze Socials

9,873FansLike
2,547VolgersVolg
1,637VolgersVolg

Het weer

Purmerend
bewolkt
10.9 ° C
12.2 °
8.9 °
65 %
2.7kmh
100 %
do
11 °
vr
9 °
za
9 °
zo
10 °
ma
9 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.