* MaatschappijPurmerend

Deel regenboogkunstwerk vernield

Purmerend – Het regenboogkunstwerk dat begin oktober 2017 is aangebracht in het fietstunneltje bij station Purmerend is vernield. Op 11 oktober is dit kunstwerk op Coming-out dag door wethouder Eveline Thiijmstra geopend om aandacht te vragen voor LHBT-inwoners van Purmerend.

Het gaat om een gedeelte van het kunstwerk wat is losgetrokken. Het kunstwerk bevat de tekst van artikel 1 van de Nederlandse grondwet, bovenop de kleuren van de regenboog. “Allen die zich in Nederland bevinden, worden in gelijke gevallen gelijk behandeld. Discriminatie wegens godsdienst, levensovertuiging, politieke gezindheid, ras, geslacht of op welke grond dan ook, is niet toegestaan.”

Het kunstwerk zal worden gerepareerd en er is door de gemeente Purmerend aangifte gedaan van vernieling.

Kopfoto: Rob Klaucke.

Relevante artikelen:

In Purmerend doet iedereen er toe

NKT danst op Coming-outdag

Wij maken met veel plezier het nieuws uit de regio. Wilt u ons steunen zodat wij in staat zijn om nieuws te blijven maken voor iedereen? Druk dan af en toe op onderstaande knop. 1x per week? 1x per maand? 1x per kwartaal? Gewoon waar u zich goed bij voelt! 

Klik hier om €2,50 te doneren Klik hier om €5,00 te doneren Klik hier om €10,00 te doneren

Gerelateerde artikelen

Wat u zegt

Back to top button
Open chat
1
Tip de redactie
Whats-app Redactie Regio Purmerend
Samen met u maken wij het nieuws. Heeft u nieuws, foto's of video's van gebeurtenissen of gewoon een vraag of opmerking? Geef het door aan de redactie van Regio Purmerend.