* MaatschappijPurmerend

Deel regenboogkunstwerk vernield

Purmerend – Het regenboogkunstwerk dat begin oktober 2017 is aangebracht in het fietstunneltje bij station Purmerend is vernield. Op 11 oktober is dit kunstwerk op Coming-out dag door wethouder Eveline Thiijmstra geopend om aandacht te vragen voor LHBT-inwoners van Purmerend.

Het gaat om een gedeelte van het kunstwerk wat is losgetrokken. Het kunstwerk bevat de tekst van artikel 1 van de Nederlandse grondwet, bovenop de kleuren van de regenboog. “Allen die zich in Nederland bevinden, worden in gelijke gevallen gelijk behandeld. Discriminatie wegens godsdienst, levensovertuiging, politieke gezindheid, ras, geslacht of op welke grond dan ook, is niet toegestaan.”

Het kunstwerk zal worden gerepareerd en er is door de gemeente Purmerend aangifte gedaan van vernieling.

Kopfoto: Rob Klaucke.

Relevante artikelen:

In Purmerend doet iedereen er toe

NKT danst op Coming-outdag

Gerelateerde artikelen

Wat u zegt

Back to top button
Close
Open chat
1
Heeft u vragen, opmerkingen of tips voor onze redactie? Geef het ons door....