Purmerend

Koemarkt weer volledig toegankelijk

Purmerend – De Koemarkt is voor het weekend weer volledig toegankelijk. Deze week verwijdert de gemeente de afzetting rondom de fontein bij het kunstwerk. Uit onderzoek met een grondradar werd duidelijk dat er geen risico is op verzakking van de grond onder de fontein.

Eind september werd geconstateerd dat een aantal tegels rond de fontein gebroken was en dat de afvoerputjes deels waren verzakt. Ook lekte de fontein water. Er werd onderzocht of er holle ruimtes onder de hardstenen fonteinvloer aanwezig waren. Uit voorzorg waren daarom hekken rondom de fontein geplaatst. Er zijn gelukkig geen holle ruimtes aangetroffen onder de fonteinvloer en dus kunnen de hekken weg.

Oorzaak

Na verschillende onderzoeken naar de oorzaak is vastgesteld dat er geen breuk is in de riolering. Het weglekken van water wordt veroorzaakt door de vulinstallatie van de fontein en de niet waterdichte aansluiting van de putjes op het hardsteen.

Uitvoering werkzaamheden na winter

Er moeten herstelwerkzaamheden worden uitgevoerd aan de putjes van de fontein en er wordt naar de vulinstallatie gekeken. Ook worden de gebroken tegels vervangen. De werkzaamheden aan de fontein worden na de winter uitgevoerd. Zo kan de Koemarkt tijdens de intocht van Sinterklaas volledig gebruikt worden en staan er tijdens de feestdagen geen hekken. Het streven is dat de werkzaamheden in april klaar zijn zodat de fontein in het voorjaar weer aan kan als de terrassen worden geplaatst.

Relevant artikel:

Mogelijk beweging in fonteinvloer en bodem

Wij maken met veel plezier het nieuws uit de regio. Wilt u ons steunen zodat wij in staat zijn om nieuws te blijven maken voor iedereen? Druk dan af en toe op onderstaande knop. 1x per week? 1x per maand? 1x per kwartaal? Gewoon waar u zich goed bij voelt! 

Klik hier om €2,50 te doneren Klik hier om €5,00 te doneren Klik hier om €10,00 te doneren

Gerelateerde artikelen

Wat u zegt

Back to top button
Open chat
1
Tip de redactie
Whats-app Redactie Regio Purmerend
Samen met u maken wij het nieuws. Heeft u nieuws, foto's of video's van gebeurtenissen of gewoon een vraag of opmerking? Geef het door aan de redactie van Regio Purmerend.