7 C
Purmerend
dinsdag 27 februari 2024
HomePurmerendKoemarkt weer volledig toegankelijk

Koemarkt weer volledig toegankelijk

Purmerend – De Koemarkt is voor het weekend weer volledig toegankelijk. Deze week verwijdert de gemeente de afzetting rondom de fontein bij het kunstwerk. Uit onderzoek met een grondradar werd duidelijk dat er geen risico is op verzakking van de grond onder de fontein.

Eind september werd geconstateerd dat een aantal tegels rond de fontein gebroken was en dat de afvoerputjes deels waren verzakt. Ook lekte de fontein water. Er werd onderzocht of er holle ruimtes onder de hardstenen fonteinvloer aanwezig waren. Uit voorzorg waren daarom hekken rondom de fontein geplaatst. Er zijn gelukkig geen holle ruimtes aangetroffen onder de fonteinvloer en dus kunnen de hekken weg.

Oorzaak

Na verschillende onderzoeken naar de oorzaak is vastgesteld dat er geen breuk is in de riolering. Het weglekken van water wordt veroorzaakt door de vulinstallatie van de fontein en de niet waterdichte aansluiting van de putjes op het hardsteen.

Uitvoering werkzaamheden na winter

Er moeten herstelwerkzaamheden worden uitgevoerd aan de putjes van de fontein en er wordt naar de vulinstallatie gekeken. Ook worden de gebroken tegels vervangen. De werkzaamheden aan de fontein worden na de winter uitgevoerd. Zo kan de Koemarkt tijdens de intocht van Sinterklaas volledig gebruikt worden en staan er tijdens de feestdagen geen hekken. Het streven is dat de werkzaamheden in april klaar zijn zodat de fontein in het voorjaar weer aan kan als de terrassen worden geplaatst.

Relevant artikel:

Mogelijk beweging in fonteinvloer en bodemSteun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in


Advertentie


Onze Socials

9,799FansLike
2,537VolgersVolg
1,637VolgersVolg

Het weer

Purmerend
onbewolkt
7 ° C
8.3 °
5.6 °
78 %
3.1kmh
7 %
di
7 °
wo
9 °
do
8 °
vr
7 °
za
9 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.