11.9 C
Purmerend
vrijdag 5 april 2024
HomeNatuurJoke Beuse opent actieweek Red het Beusebos

Joke Beuse opent actieweek Red het Beusebos

Purmerend – Vanmiddag opende Joke Beuse in Heel Europa de actieweek Red het Beusebos. Niet geheel toevallig want vandaag is de geboortedag van Piet Beuse, toentertijd wethouder en naamgever van het bos in de kom van de A7. Joke is de dochter van Piet Beuse.

De actieweek is een intitiatief van de stichting vrienden van het Beusebos en GroenLinks Purmerend. Na een korte toespraak van Carla Brocken (kandidaat raadslid GroenLinks) en Martien Roelofs (Penningmeester Vrienden van het Beusebos) gingen de aanwezige vrijwilligers de straat op om 5000 flyers in de wijk Weidevenne en Hazepolder te verspreiden.

Wat is het Beusebos?

Het Beusebos is een 17 hectare groot stuk bos aan de westkant van Purmerend langs de A7 (even groot als het centrum van Purmerend en iets kleiner dan het Leeghwaterpark) voor veel wandelaars en hondenbezitters een welkome afwisseling op het stadse karakter van hun omgeving. Dit gebied, met veel beschermde planten en dierensoorten, wordt bedreigd omdat de gemeente Purmerend hier een minimaal 50 meter hoog hotel wil bouwen. Thans lopen er gesprekken met Van der Valk hotels om 3 hectare toe te staan.

Al eerder liet de stichting vrienden van het Beusebos zich horen door het organiseren van een protestmars waar meer dan 200 mensen aanwezig waren. Ook in de gemeenteraad werd er een record gevestigd die nog nooit eerder was vertoond. 23 insprekers waren naar de vergadering waren gekomen om daar de gemeenteraadsleden te overtuigen van de schoonheid van het Beusebos.

Meer informatie op: www.beusebos.nl

Wat is er te doen in de actieweek?

Kabouterwandeling

Voorts vindt op zondag 12 november om 10:00 uur een kabouterwandeling voor jonge kinderen plaats. Aan de hand van liedjes, weetjes en opdrachten wordt er een kijkje genomen het leven van de boskabouters.

De kinderen wandelen ongeveer een uurtje in kleine groepjes met hun ouder/verzorger onder begeleiding van een kabouterkenner door het bos. Houd rekening met de verwachte hoge opkomst en een beperkt aantal plaatsen. Voor de sfeer zou het leuk zijn als de kinderen verkleed komen als kabouter, maar dat is geen verplichting. Verder is het leuk als ze een emmertje of tasje meenemen om mooie herfstspulletjes in te verzamelen voor thuis.

De ingang van het Beusebos ligt tegenover de plaatwalserij aan de Neckerstraat 2a te Wijdewormer. Parkeerplaatsen zijn onder meer aan de Verbindingsweg 1 in Purmerend. Oude kleding en laarzen zijn een pré.

Natuurlijk kunt u, buiten de activiteiten, het Beusebos ook zelf eens een keer gaan bezoeken met de kinderen. Aan de ingang van het Beusebos vindt u een informatiebord met waardevolle informatie.

Markt

Op dinsdag 14 november zijn de stichting vrienden van het Beusebos en GroenLinks Purmerend op de markt aanwezig om flyeren en het  verzamelen van extra handtekeningen als aanvulling op een petitie die door scholieren is gestart: http://www.petitiestarter.nl/petitions/red-het-beusebos

Politiek cafe

GroenLinks Purmerend organiseert ter afsluiting op 18 november een Politiek Café onder het motto “Bomen of bouwen?” Dit zal plaatsvinden bij Brownies & Downies aan de Koemarkt.

Foto’s: Rob KlauckeSteun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in


Advertentie


Onze Socials

9,863FansLike
2,540VolgersVolg
1,637VolgersVolg

Het weer

Purmerend
half bewolkt
11.9 ° C
12.8 °
10.6 °
77 %
6.7kmh
82 %
vr
15 °
za
22 °
zo
18 °
ma
16 °
di
12 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.