* Wat u schrijft

Gedicht van Wesley: die ene vriend

Die ene vriend

Hij is er altijd, die ene vriend
Hij zal er altijd zijn, die ene vriend
Het leven is soms kil
Maar door hem altijd fijn

Ik maak me soms wel zorgen
Of hij er écht altijd zal zijn
Ik moet me er niet druk over maken
Want die ene vriend, dat is hij
We hebben veel meegemaakt

Ik ken hem al vrij lang
Maar pas sinds kort is hij het
Hij, die ene vriend
Hij is er altijd
Hij zal er altijd zijn
Die ene vriend

Wesley: ‘Dit gedicht is ene ode aan vrienden. De vrienden die ons leven mooier maken en die we nodig hebben in ons leven, in goede en in slechte dagen. Wat er ook gebeurt zullen ze naast je staan.’

Alleen voor jou is Dekkers tweede bundel. Wederom verrast hij met een intrigerende combinatie van gedichten en persoonlijke teksten. In deze collectie haalt Dekker herkenbare en uiteenlopende thema’s aan, zoals vriendschap en liefde. Met een originele en persoonlijke kijk neemt Dekker ons vervolgens mee in zijn ‘gebruiksaanwijzing’ voor het hedendaagse bestaan. Alleen voor jou staat voor levenslust en doorzettingsvermogen.

Over Wesley

Wesley Dekker is weer helemaal terug met zijn nieuwe bundel. Zijn eerste boek, Ogen als spiegels, kwam in 2016 uit. Dekker schrijft verhalen en columns voor meerdere bladen en doet ook al geruime tijd vrijwilligerswerk bij diverse organisaties, binnen en buiten Purmerend. Hij maakt in zijn korte verhalen en gedichten onder andere gebruik van wat hij in zijn eigen leven heeft meegemaakt, hoe hij de wereld bekijkt en hoe hij de wereld een stukje mooier hoopt te maken.

Wij maken met veel plezier het nieuws uit de regio. Wilt u ons steunen zodat wij in staat zijn om nieuws te blijven maken voor iedereen? Druk dan af en toe op onderstaande knop. 1x per week? 1x per maand? 1x per kwartaal? Gewoon waar u zich goed bij voelt! 

Klik hier om €2,50 te doneren Klik hier om €5,00 te doneren Klik hier om €10,00 te doneren

Gerelateerde artikelen

Wat u zegt

Back to top button
Open chat
1
Tip de redactie
Whats-app Redactie Regio Purmerend
Samen met u maken wij het nieuws. Heeft u nieuws, foto's of video's van gebeurtenissen of gewoon een vraag of opmerking? Geef het door aan de redactie van Regio Purmerend.