17.7 C
Purmerend
maandag 27 mei 2024
Home* BijzonderEx-dakloze Nurdin “Bedankt Purmerend!!!”

Ex-dakloze Nurdin “Bedankt Purmerend!!!”

Purmerend – Een klein kamertje aan de Zeevangstraat. Daar heeft Nurdin op 1 november zijn intrek genomen. Bij binnenkomst herken ik hem niet direct. De dikke baard en de wollige haren zijn eraf. Fris en fruitig staat hij voor mij. Ik krijg een stevige hand. Meteen geeft hij aan dat hij al drie maanden clean is. “Er gaat geen druppel alcohol meer in.” De ex-dakloze Joegoslaaf die bekend stond als de bewoner van het Postkantoor, maar die ook “De Koning van de Koemarkt” werd genoemd, heeft het voor elkaar. 

Nurdin: “Ik ben blij dat ik nu onderdak heb en dat ik nu kan bouwen aan mijn toekomst. Samen met mijn maatschappelijk werker Abdinour Mohamoud van dienstencentrum Inloop (Parnassia Groep) die mij de laatste twee jaar ontzettend goed heeft geholpen heb ik dan nu een kamer. Die man heeft het vuur onder zijn schoenen vandaan gelopen voor mij. Nu kan ik dan eindelijk richting de toekomst kijken.”

Nurdin wil vooral ook de wijkagent van de Gors Roeland Brons bedanken die hem heeft geholpen om zijn papieren in orde te krijgen. “Het was steeds een kastje muur verhaal. Ik kreeg geen verblijfsvergunning want ik had geen paspoort en ik kreeg geen paspoort want ik had geen verblijfsvergunning. Roeland heeft mij hier ontzettend goed mee geholpen door het schrijven van een brief aan de IND. Vanaf dat moment kwam alles in orde.”

“Elke dag ga ik nog even kijken bij het postkantoor waar ik bijna drie jaar heb vertoefd. Ik heb mijn tent laten staan om andere daklozen te helpen. Ook voer ik nog dagelijks de duiven. Nog steeds tref ik spullen aan die mensen voor mij hebben achtergelaten. Vandaag lagen er weer kleden en diverse andere spullen. Dit is nu echt niet meer nodig. Ik wil alle Purmerenders bedanken voor alles wat er in de afgelopen drie jaar aan mij is gegeven. Hartverwarmend want ik ben door de Purmerenders die mij gesteund hebben nooit wat tekort gekomen.”

“Verleden jaar met kerst had ik zoveel kerstpakketten gekregen dat ik deze weer naar de verzorgingshuizen bracht. Was ik de hele dag bezig om die pakketten daar te krijgen.”, zegt Nurdin lachend.

Nurdin geeft aan dat de politie Purmerend of handhaving Purmerend hem nooit lastig hebben gevallen. Sterker nog, af en toe kwamen zij ook wat brengen of kon hij slapen op het politiebureau als het echt koud was. “Maar dan moest ik wel om 06:30 weer de deur uit want dan begon de dag weer voor hun. Gelukkig kon ik daar dan ook even douchen en ontbijten. Ook deze politieagenten wil ik bedanken.”

“Ik kan hier nu voor 8 maanden aan de Zeevangstraat verblijven en daarna zien we wel weer verder. Met mijn maatschappelijk werker werken we alle financiële problemen weg en zoeken we nu een woning. Een huisje voor mijzelf dat zou pas leuk zijn. Nogmaals, ik wil de Purmerenders die mij de afgelopen drie jaar hebben geholpen ontzettend bedanken. Ik kan weer op eigen kracht verder.”

Foto’s en verslag: Rob Klaucke.

Relevant artikel:

Goedemorgen Purmerend!Steun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in


Advertentie


Onze Socials

9,928FansLike
2,553VolgersVolg
1,637VolgersVolg

Het weer

Purmerend
bewolkt
17.7 ° C
18.9 °
16 °
55 %
3.1kmh
100 %
ma
18 °
di
15 °
wo
17 °
do
16 °
vr
16 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.