17.4 C
Purmerend
zondag 23 juni 2024
HomeGemeenteKoemarkt en Wormerplein worden Bedrijveninvesteringszones

Koemarkt en Wormerplein worden Bedrijveninvesteringszones

Purmerend – De ondernemers aan de Koemarkt en het Wormerplein nemen het initiatief om gezamenlijk te investeren in hun eigen omgeving. Dit gaan ze doen als Bedrijveninvesteringszone (BIZ). Vandaag ondertekenden de ondernemers daarvoor de uitvoeringsovereenkomst met de gemeente. Een BIZ is een afgebakend gebied zoals een winkelstraat of een bedrijventerrein waarbinnen alle ondernemers samen investeren in de bekendheid, uitstraling, kwaliteit en veiligheid van hun bedrijfsomgeving.

De ondernemers maken zelf plannen voor hun eigen gebied. Ze kunnen vanuit de BIZ bijvoorbeeld investeren in verfraaiing, promotie en beveiliging. En alle ondernemers in het gebied betalen mee.

Arwin Versteijne, voorzitter van de Stichting BIZ Koemarkt: “Onze stichting zorgt ervoor dat iedere ondernemer aan de Koemarkt zijn deel bijdraagt aan al het moois dat we samen ondernemen. Wat we in de toekomst ook gaan doen, een evenement, de kerstversiering of andere zaken, alles gaat dan gezamenlijk en iedereen draagt zijn steentje bij. Ook de niet-horecaondernemers zijn hier positief over. We kunnen in de toekomst mogelijk gezamenlijk energie of afvalinzameling inkopen. Hier heeft uiteindelijk de hele binnenstad profijt van!”

“Door een BIZ te starten verwachten we, met alle ondernemers samen, veel te kunnen bereiken om de sfeer op het Wormerpleinplein nog beter te maken. Daar gaan we ons dus vooral op richten. We willen onze klanten graag blij en tevreden blijven terugzien!”, aldus Jacinta Wensveen, voorzitter Vereniging BIZ Wormerplein.

Rol van de gemeente

In de opstartfase investeert de gemeente in professionele begeleiding. Ook organiseert de gemeente de draagvlakmeting. Bij voldoende draagvlak, int de gemeente jaarlijks de bijdragen van de ondernemers in het gebied. En stelt dit geld weer beschikbaar aan de ondernemers om hun BIZ-plan uit te voeren.

“Ik ben er trots op dat we in Purmerend ondernemers hebben die initiatief nemen en samen een BIZ starten”, aldus wethouder Harry Rotgans. “Ik vind het belangrijk om ondernemers daar waar mogelijk te ondersteunen. Met de invoering van de BIZ helpen wij als gemeente de ondernemers te investeren in hun omgeving. Daarmee maken ze de stad een stukje mooier. En dat is goed voor de stad, de ondernemers en hun klanten.”

Hoe nu verder?

Het college heeft de verordening Bedrijveninvesteringszones (BIZ) Koemarkt en Wormerplein vastgesteld. En de uitvoeringsovereenkomst  tussen de ondernemers en de gemeente is ondertekend. In december staat de vaststelling van de verordening op de agenda van de gemeenteraad. Als de verordening is vastgesteld, volgt begin 2018 de draagvlakmeting bij de betrokken ondernemers. Als voldoende ondernemers voor de BIZ stemmen, gaat de BIZ echt van start.Steun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in


Advertentie


Onze Socials

9,946FansLike
2,552VolgersVolg
1,637VolgersVolg

Het weer

Purmerend
onbewolkt
17.4 ° C
18.9 °
16.2 °
70 %
0.5kmh
4 %
za
16 °
zo
21 °
ma
22 °
di
25 °
wo
26 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.