8.6 C
Purmerend
maandag 15 april 2024
HomeInformatiefNoord-Holland loopt voorop in bitcoin handel

Noord-Holland loopt voorop in bitcoin handel

Nijmegen  – Bitcoin is booming: Ook in Nederland wordt er volop geinvesteerd in bitcoins. Uit onderzoek van BTC Direct, één van de grootste cryptocurrency brokers van Nederland, blijkt dat in Noord-Holland de actiefste bitcoin handelaren wonen. In deze provincie werden ruim 3000 bitcoins gekocht via BTC Direct. Met de huidige koers vertegenwoordigen deze bitcoins inmiddels een waarde van ruim € 24.000.000. Het onderzoek is een analyse van 44.000 transacties die in de eerste drie kwartalen van 2017 zijn gedaan.

Noord Hollanders kopen de meeste bitcoins

Bijna 30% van alle bitcoin transacties op BTC Direct zijn uitgevoerd door Noord-Hollanders. Dit gaat om ongeveer 12.500 transacties in de eerste helft van 2017 voor alleen deze provincie. Binnen deze provincie zijn bitcoins het meest populair in Amsterdam (7700 transacties). Daarna volgen Haarlem en Hilversum.

Noord Holland tweede in bitcoin top 100 Steden Index

Op basis van alle transacties is een top 100 samengesteld van populairste bitcoin steden van Nederland. Veruit de meeste bitcoins worden verhandeld in Amsterdam. Rotterdam volgt op een tweede plaats, waarna Den Haag als derde eindigt. De meeste steden in de Index, bevinden zich in Zuid Holland (24 steden), gevolgd door Noord Holland met 17 steden.

Nederlander koopt gemiddeld 0,25 bitcoin per transactie

Gemiddeld koopt een Nederlander 0,25 bitcoin tijdens een aankoop. Noord Brabant steekt hier boven uit met ruim 0,29 bitcoin per transactie. In Friesland ligt het gemiddelde aankoopbedrag het laagst met 0,18 BTC.

Bitcoin vriendelijk Nederland

Ons land staat bekend als een bitcoin vriendelijk land. Inmiddels telt Nederland 18 fysieke bitcoin pinautomaten en kun je zelfs op meer dan 100 plekken in Nederland met de cryptomunt betalen.

Meer informatie over het bitcoin onderzoek: https://btcdirect.eu/nl-nl/blog/nederlands-bitcoin-onderzoek-2017/Steun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in


Advertentie


Onze Socials

9,872FansLike
2,546VolgersVolg
1,637VolgersVolg

Het weer

Purmerend
bewolkt
8.6 ° C
9.5 °
6.7 °
76 %
3.1kmh
100 %
ma
8 °
di
10 °
wo
10 °
do
10 °
vr
11 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.