6.7 C
Purmerend
dinsdag 23 april 2024
HomePurmerendSamenwerking innovatieve woonvorm Purmerend bekrachtigd

Samenwerking innovatieve woonvorm Purmerend bekrachtigd

Purmerend – De innovatieve woonvorm in Purmerend aan de Zeevangstraat, waarbij wonen en verschillende manieren van zorg bij elkaar komen, is tot stand gekomen in samenwerking met de gemeente Purmerend en de zorgorganisaties AOP (Algemene Opvang Purmerend), Parnassia Groep en RIBW. Op woensdag 29 november 2017 werd de samenwerking bekrachtigd met het ondertekenen van de samenwerkingsovereenkomst.

Namens de verschillende partijen ondertekenden: wethouder Eveline Tijmstra van de gemeente Purmerend, directeur AOP Hanneke Stieber, bestuurder RIBW Han Jetten en de directeur van de Parnassia Groep Laurens Hendriks.

Eerste bewoners

Het gaat om de combinatie van zelfstandig wonen, zorg en begeleiding vanuit verschillende instellingen en dat maakt deze woonvorm uniek in de stad. Iedere zorgpartner brengt zijn eigen deskundigheid in die op maat wordt ingezet. De woonvorm maakt het gemakkelijker om de stap naar zelfstandig wonen te maken. Deze manier van samenwerken draagt bij aan een betere samenwerking van de betrokken zorgpartijen en een verbeterd zorgaanbod.

Behoefte en samenwerken

Sinds 1 november 2017 hebben acht bewoners de sleutels van hun kamer gekregen. In december komen er zes bewoners bij en in het nieuwe jaar krijgen de laatste acht mensen de sleutel van hun woning. De instroom is op maat. Het gaat daarbij over het algemeen om bewoners die nu wachten op een plaats voor beschermd wonen of maatschappelijke opvang. Iedereen is actief betrokken bij het pand. De tuin wordt samen onderhouden en de gangen gezamenlijk geverfd. Naast bewoning, is er in het pand ook een inloopvoorziening aanwezig. De inloop is van maandag tot en met vrijdag geopend van 9.00 tot 17.00 uur.

Foto: AangeleverdSteun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in


Advertentie


Onze Socials

9,900FansLike
2,550VolgersVolg
1,637VolgersVolg

Het weer

Purmerend
bewolkt
6.7 ° C
7.8 °
5.6 °
76 %
4kmh
100 %
di
6 °
wo
9 °
do
9 °
vr
12 °
za
16 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.