* GeschiedenisPurmerend

Onthulling plaquette J.J.P. Oud aan Purmerends Museum

Purmerend – Vanmiddag werd er een plaquette onthuld die ingemetseld is aan de muur van het Purmerends museum op de Kaasmarkt. De plaquette bevat de beeltenis van de beroemde Purmerendse architect Jacobus Johannes Pieter Oud. De Purmerender is in 1917 – samen met grote namen zoals Piet Mondriaan, Gerrit Rietveld en Theo van Doesburg – een van de oprichters van kunststroming De Stijl. 

De plaquette is onderdeel van een toekomstig drieluik. Wethouder Mario Hegger en Gildegids Jack Otsen onthulde de plaquette.

Dick Blokker heeft zich hard gemaakt voor de plaquettes van drie beroemde Purmerendse architecten. Het gaat om J.J.P. Oud, Jan Stuyt en Mart Stam. Blokker – lid van de groep stadspromotie – wil zo het DNA van Purmerend versterken. In 2018 en 2019 worden de plaquettes van Stuijt en Stam geplaatst. Beeldhouwer Jeroen Spijker heeft de plaquette gemaakt. De kosten zijn 10.000 euro per stuk en zijn mogelijk gemaakt door diverse sponsoren.

Meer informatie over J.J.P. Oud: https://nl.wikipedia.org/wiki/Jacobus_Johannes_Pieter_Oud

Bekijk hier de werken van J.J.P. Oud: http://www.geschiedenislokaalwaterland.nl/themas/jjp-oud-plus-de-stijl/

Wij maken met veel plezier het nieuws uit de regio. Wilt u ons steunen zodat wij in staat zijn om nieuws te blijven maken voor iedereen? Druk dan af en toe op onderstaande knop. 1x per week? 1x per maand? 1x per kwartaal? Gewoon waar u zich goed bij voelt! 

Klik hier om €2,50 te doneren Klik hier om €5,00 te doneren Klik hier om €10,00 te doneren

Gerelateerde artikelen

Wat u zegt

Back to top button
Open chat
1
Tip de redactie
Whats-app Redactie Regio Purmerend
Samen met u maken wij het nieuws. Heeft u nieuws, foto's of video's van gebeurtenissen of gewoon een vraag of opmerking? Geef het door aan de redactie van Regio Purmerend.