9.2 C
Purmerend
dinsdag 23 april 2024
Home* OnderzoekNoord-Hollanders, liever zonvakantie dan familiediner

Noord-Hollanders, liever zonvakantie dan familiediner

Lijnden – Uit onderzoek van Corendon blijkt dat vier op de tien Nederlanders, als zij mochten kiezen, liever hun feestdagen doorbrengen op een zonnige bestemming dan met hun familieleden aan het kerstdiner. Dit gemiddelde ligt bij inwoners van de provincie Noord-Holland zelfs hoger. Gemiddeld 43% bedankt liever voor het kerstdiner en vertrekt maar al te graag op reis naar een fijne winterzonbestemming. 

Zo’n 34% van de Noord-Hollanders twijfelt nog of zij liever op winterzonvakantie gaan dan een viergangen kerstdiner delen met familieleden. 23% zegt toch liever bij het kerstmaal aan te schuiven.

Tweederde Noord-Hollandse inwoners slaat het winterseizoen liefst helemaal over

De kou en het slechte weer in Nederland ontvluchten is de voornaamste reden waarom men op winterzonvakantie vertrekt. Maar liefst 66% van de Noord-Hollanders zou de winter in eigen land zelfs het liefst helemaal overslaan en kiest voor overwinteren in een warm land.

10% Nederlanders viert komende feestdagen in de zon

De komende kerstdagen en jaarwisseling worden door ongeveer één op de tien Nederlanders gevierd of ontlopen op een winterzonbestemming. Zo’n 2% viert alleen de jaarwisseling in een zonovergoten land, gemiddeld 4% juist alleen de kerstdagen. Nog eens 4% viert zowel Kerstmis als oud en nieuw op winterzonvakantie. De favoriete maand om op winterzonvakantie te vertrekken is overigens met 23% niet december, maar de maand februari.

Curaçao en Spanje favoriete winterzonvakantie bestemmingen

Een klein deel van de vakantievierders (1%) maakt het niet veel uit waar de winterzonreis naartoe gaat, als de zon maar schijnt en het er warm is. Een kwart van de Nederlanders wijst Curaçao aan als ultieme winterzonbestemming. Gemiddeld 18% kiest voor de zachte winterzon op de Canarische Eilanden. Corendon heeft voor winter 2017 de nieuwe bestemmingen Aruba, Bonaire en Thailand toegevoegd aan het assortiment vakantiebestemmingen.

Waar viert u liever de feestdagen

Bekijk resultaten

Laden ... Laden ...


Steun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in


Advertentie


Onze Socials

9,900FansLike
2,548VolgersVolg
1,637VolgersVolg

Het weer

Purmerend
half bewolkt
9.2 ° C
10.7 °
7.3 °
47 %
1.3kmh
68 %
di
10 °
wo
9 °
do
9 °
vr
12 °
za
16 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.