PolitiekPurmerend

Van der Valk hotel mag er komen

Purmerend- De coalitiepartijen VVD, AOV, CDA en Stadspartij hebben zich gisteravond positief uitgesproken over de bouw van het van der Valk hotel in het Beusebos c.q. kom A7. Hierdoor is er een meerderheid in de raad van Purmerend voor de bouw van het hotel. 10 insprekers waren gekomen om de commissie te overtuigen van de waarde van het stukje natuur aan de zuidkant van Purmerend. 

“Het lijkt wel een reclamecampagne voor van der Valk, zoals wethouder Rotgans zijn project verdedigd. Door de wethouder worden er maar aannames gedaan over de werkgelegenheid en hoe de binnenstad hier van gaat profiteren. Allemaal holle retoriek.”, gaf een toeschouwer op de overvolle tribune aan.

Volgens VVD Raadslid Bart van Elden is dit project goed voor de werkgelegenheid, wordt de stad er leuker op en is het een goede voorziening voor de stad Purmerend. “Deze voorziening levert ook een zak geld op. Een kers op de appelmoes.” Woordvoerder Martien Roelofs van de stichting Vrienden van het Beusebos gaf aan dat de race nog lang niet gelopen is en dat hij na de vergadering nog hoopvoller is geworden. “De argumenten van de coalitiepartijen waren niet goed onderbouwd. Ik durf zelfs te zeggen dat het zeer zwak was. Ook het visiedocument is van weinig waarde.”

De wethouder gaf tijdens de vergadering aan zich alvast klaar te maken voor eventuele rechtszaken, iets waar de stichting Vrienden van het Beusebos ook op voorsorteert. “We hebben genoeg juridische kennis in huis om eventuele rechtszaken tegen de vernietiging van dit stukje natuur met het volste vertrouwen te voeren.”

De gemeente gaat nu aan de gang om het bestemmingsplan te wijzigen. Aangegeven werd dat dit klaar zal zijn in de zomer van 2018. Het Beusebos zal tijden de gemeenteraadsverkiezingen in maart 2018 een verkiezingsonderwerp zijn.

Relevant artikel:

Van der Valk slaat vleugels uit in Beusebos

Kopfoto: Haico Kats – www.haicokats.nl

Wij maken met veel plezier het nieuws uit de regio. Wilt u ons steunen zodat wij in staat zijn om nieuws te blijven maken voor iedereen? Druk dan af en toe op onderstaande knop. 1x per week? 1x per maand? 1x per kwartaal? Gewoon waar u zich goed bij voelt! 

Klik hier om €2,50 te doneren Klik hier om €5,00 te doneren Klik hier om €10,00 te doneren

Gerelateerde artikelen

Wat u zegt

Back to top button
Open chat
1
Tip de redactie
Whats-app Redactie Regio Purmerend
Samen met u maken wij het nieuws. Heeft u nieuws, foto's of video's van gebeurtenissen of gewoon een vraag of opmerking? Geef het door aan de redactie van Regio Purmerend.