6.7 C
Purmerend
dinsdag 23 april 2024
Home* Gemeenteraadsverkiezingen 2018D66 Purmerend stelt kandidatenlijst vast

D66 Purmerend stelt kandidatenlijst vast

Purmerend – De leden van D66 in Purmerend hebben de kandidatenlijst vastgesteld voor de gemeenteraadsverkiezingen van 21 maart 2018. De lijst telt zeventien kandidaten en wordt aangevoerd door de eerder gekozen lijsttrekker Paul van Meekeren. Op de lijst staan zowel nieuwe kandidaten als ervaren raadsleden.

Momenteel telt de fractie van D66 vijf raadsleden. Zij staan alle vijf op de nieuwe kandidatenlijst. De plaatsen 2 tot en met 4 zijn voor zittende raadsleden van D66: huidig fractievoorzitter Patrick Blokzijl staat op de tweede plaats, op 3 staat Tom de Jong en plek 4 is voor Mark Intres. De eerste nieuwkomer op de lijst is Astrud Wildschut op plaats 5. Op de zesde plaats staat het huidige raadslid Nadine Hut. 

De volgende nieuwkomer staat op plaats 7: Dirk Groot, bekend van zijn strijd tegen zwerfafval en plastic soup. Op plaats 8 staat voormalig wethouder Edwin Voorbij. Plek 9 is voor de huidige afdelingsvoorzitter van D66 Groot Waterland, Hans Wagenaar. Nieuwkomer Frank Schaaij staat op de tiende plaats van de kandidatenlijst.

Veel lokale D66-leden brachten hun stem uit voor het bepalen van de volgorde op de lijst: de opkomst bedroeg zo’n zestig procent. ‘We hebben een mix van nieuwe mensen en politiek ervaren kandidaten’, reageert lijsttrekker Paul van Meekeren. ‘Alle kandidaten zijn meer dan capabel om het raadslidmaatschap op een goede manier vorm en inhoud te geven en het D66-geluid duidelijk in de raad te laten klinken. Wij zijn vol vertrouwen en kunnen niet wachten op de gemeenteraadsverkiezingen.’

De kandidatenlijst van D66 Purmerend:

1. Paul van Meekeren
2. Patrick Blokzijl
3. Tom de Jong
4. Mark Intres
5. Astrud Wildschut
6. Nadine Hut
7. Dirk Groot
8. Edwin Voorbij
9. Hans Wagenaar
10. Frank Schaaij
11. Gonneke van der Lee
12. Jan Kees Hottentot
13. Mylan Polman
14. Eric de Groot
15. Bary Lucas
16. Henk Dinkgreve
17. Heleen Hekker

De eerste tien kandidaten op de lijst zijn de verkiesbare kandidaten, de laatste zeven zijn de lijstduwers. Met de top 10 gaat D66 Purmerend vol vertrouwen de verkiezingscampagne voeren. D66 zal de komende vier jaar een progressief geluid laten horen in de stad en staat te popelen om kansen voor de stad, de inwoners en ondernemers ten volle te benutten.Steun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in


Advertentie


Onze Socials

9,900FansLike
2,550VolgersVolg
1,637VolgersVolg

Het weer

Purmerend
bewolkt
6.7 ° C
7.8 °
5.6 °
76 %
4kmh
100 %
di
6 °
wo
9 °
do
9 °
vr
12 °
za
16 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.