* Provinciaal* Weer

Rijkswaterstaat: ook morgen gevaarlijke rijomstandigheden

Regio – Weggebruikers moeten ook maandag de hele dag rekening houden met gevaarlijke rijomstandigheden. Rijkswaterstaat adviseert daarom zo mogelijk thuis te gaan werken.

Komende nacht en tijdens de maandagochtendspits kan het glad worden door bevriezing van natte weggedeelten en sneeuwresten. In de loop van de maandagochtend gaat het volgens de verwachtingen van het  KNMI in een groot deel van het land flink sneeuwen. Dat kan tot zeer gevaarlijke rijomstandigheden en grote vertragingen, in met name de avondspits, leiden.

Weggebruikers die wél in de auto stappen, krijgen het advies de weersverwachting en verkeersinformatie goed in de gaten te houden en de rijstijl aan te passen aan de omstandigheden. Dat betekent voldoende afstand houden en langzaam rijden.

Rijkswaterstaat zet ook zondagavond en -nacht en maandag al het beschikbare materieel en personeel in voor gladheidsbestrijding. Naast strooiwagens en sneeuwschuivers worden ook de calamiteitenmachines ingezet. Deze bestrijden ijsplaten door een warme zoutoplossing op het ijs te spuiten.

Sinds zaterdagavond 20.00 uur hebben de strooiwagens 162.414 km gereden en 11,4 miljoen kilo zout gestrooid. En nog steeds wordt er keihard gewerkt om de gladheid te bestrijden.

In Purmerend is ook de gemeente druk met strooien. De strooiploegen van de gemeente zijn bezig om alle doorgaande auto-, bus- en fietsroutes te strooien tegen gladheid. Ook wordt er gestrooid op routes van seniorenwoningen richting winkelcentra en gezondheidcentra.

Kijk hier voor live strooikaart en meer informatie over strooien: https://rijkswaterstaatstrooit.nl

Wij maken met veel plezier het nieuws uit de regio. Wilt u ons steunen zodat wij in staat zijn om nieuws te blijven maken voor iedereen? Druk dan af en toe op onderstaande knop. 1x per week? 1x per maand? 1x per kwartaal? Gewoon waar u zich goed bij voelt! 

Klik hier om €2,50 te doneren Klik hier om €5,00 te doneren Klik hier om €10,00 te doneren

Gerelateerde artikelen

Wat u zegt

Back to top button
Open chat
1
Tip de redactie
Whats-app Redactie Regio Purmerend
Samen met u maken wij het nieuws. Heeft u nieuws, foto's of video's van gebeurtenissen of gewoon een vraag of opmerking? Geef het door aan de redactie van Regio Purmerend.