27.4 C
Purmerend
vrijdag 19 juli 2024
Home* Gemeenteraadsverkiezingen 2018SP Purmerend stelt kandidatenlijst vast

SP Purmerend stelt kandidatenlijst vast

Purmerend – De SP-afdeling in Purmerend heeft haar kandidatenlijst voor de gemeenteraadsverkiezingen van 2018 vastgesteld. Lijsttrekker is de 22-jarige Bram Buskoop. Verder bestaat de top-5 van de 17-koppige lijst uit Ruben van Kuik (nr. 2), Rijn Buskoop (nr. 3), Mynke Vet (nr. 4) en Theo de la Haye (nr. 5)

Bij de Algemene Ledenvergadering gaf de kandidatencommissie aan op zoek te zijn gegaan naar kandidaten met ervaring en nieuw elan. Die combinatie lijkt gelukt te zijn met de door de leden vastgestelde lijst. Buskoop is met zijn 22 jaar tot nu toe de jongste lijsttrekker bij de verkiezingen. Hij woont in een flatje in de wijk Overwhere en studeert in Amsterdam. Hij geeft aan te willen strijden voor een stad die voor álle Purmerenders is, rijk of arm, jong of oud: “Het college heeft de afgelopen vier jaar liggen slapen als het gaat om veel zaken die voor Purmerenders van groot belang zijn. Kijk alleen al naar de mega lange wachtlijsten voor een gewone woning of voor jeugdzorg. Kijk naar de mate waarin de gemeente burgers betrekt bij besluiten. Of kijk naar hoe de gemeente omgaat met gemeenschapsgeld dat naar onzinnig dure prestigeprojecten gaat. Het is totaal van de pot gerukt.”

Het verkiezingsprogramma van de partij zal in januari worden vastgesteld. “Maar het moge duidelijk zijn dat de SP als échte volkspartij hard nodig is in de gemeenteraad. We maken ons onder meer hard voor fors meer betaalbare huur- en koopwoningen zodat iedereen een geschikt huis heeft, voor het invoeren van schoolzwemmen zodat elk kind leert zwemmen en voor het verlagen van energielasten van inwoners door te investeren in goed geïsoleerde woningen en duurzame energieopwekking. Uiteraard is dit maar een klein deel van het voltallige programma dat in januari beschikbaar komt, want er is een boel werk te doen wat dit bestuur laat liggen”, aldus de lijsttrekker.

De SP Purmerend deed in de afgelopen periode 2014-2018 niet mee in de gemeenteraad van Purmerend. De SP afdeling Purmerend heeft de afgelopen periode veel tijd en aandacht besteed aan het versterken van de afdeling zodat de SP Purmerend in 2018 weer volwaardig mee kan doen aan de verkiezingen voor de gemeenteraad.

De gemeenteraadsverkiezingen zijn op 21 maart 2018.Steun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in


Advertentie


Onze Socials

9,958FansLike
2,558VolgersVolg
1,637VolgersVolg

Het weer

Purmerend
half bewolkt
27.4 ° C
28.3 °
26.1 °
63 %
0.9kmh
62 %
vr
27 °
za
28 °
zo
25 °
ma
22 °
di
21 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.