PolitiekPurmerend

Stadspartij: zorgen over wijzigingen bij politie

Purmerend – Raadslid Melvin Smid van de Stadspartij heeft vragen gesteld aan het college van Purmerend. Het raadslid maakt zich zorgen over de wijzigingen bij de politie die mogelijk de dienstverlening in Purmerend kan schaden.

De fractie van de Stadspartij krijgt vanuit de samenleving diverse signalen over wijzingen binnen de politie welke mogelijk invloed kunnen hebben op het functioneren van het politieapparaat binnen onze gemeente. “Volgens de ontvangen berichten zou het zo zijn dat zowel wijkagenten alsmede de vaste agenten van het horecateam in de sterkte moeten meedraaien in de 24-uurs dienst.”, geeft het raadslid aan.

“Zo zouden de wijkagenten veel minder tijd hebben om te netwerken in hun wijk en zouden agenten met minder affiniteit en minder ervaring met horeca ook die diensten moeten draaien. Het horeca team verdwijnt dan dus in de huidige vorm. Ook zou het inhouden dat er op de vaste uitgaansavonden niet meer permanent 4 agenten dienst hebben hebben op de koemarkt.”

Het raadslid wil nu weten van het college of ze er bekend mee zijn, wanneer de eventuele wijzigingen bij de politie ingaan en of het college de zorgen ook deelt.

Bekijk de vragen hier: https://raad.purmerend.nl/download/80288

Update: De beantwoorde vragen: Download

Wij maken met veel plezier het nieuws uit de regio. Wilt u ons steunen zodat wij in staat zijn om nieuws te blijven maken voor iedereen? Druk dan af en toe op onderstaande knop. 1x per week? 1x per maand? 1x per kwartaal? Gewoon waar u zich goed bij voelt! 

Klik hier om €2,50 te doneren Klik hier om €5,00 te doneren Klik hier om €10,00 te doneren

Gerelateerde artikelen

Wat u zegt

Back to top button
Open chat
1
Tip de redactie
Whats-app Redactie Regio Purmerend
Samen met u maken wij het nieuws. Heeft u nieuws, foto's of video's van gebeurtenissen of gewoon een vraag of opmerking? Geef het door aan de redactie van Regio Purmerend.