Winkelcentrum Meerland opnieuw schoonste van Purmerend

Purmerend – Bij de jaarlijkse verkiezing van het Schoonste Winkelgebied van stichting Nederland Schoon is winkelcentrum Meerland als schoonste winkelcentrum van Purmerend uit de bus gekomen. Het winkelcentrum scoorde als eindcijfer een 7,5, ten opzichte van een 7,1 in 2016. Vanochtend bedankte wethouder Mario Hegger de winkeliers van Meerland. 

Aan de verkiezing deden in heel Nederland 576 winkelgebieden mee. In Purmerend waren dat, behalve Meerland: het Gildeplein, Weidevenne en het Centrum. Het Gildeplein in Purmer-Noord deed dit jaar voor het eerst mee en is een goede binnenkomer op plaats 186. Winkelcentrum Meerland is in de ranglijst flink gestegen en staat nu in de top 100 op plaats 71. Om tot deze beoordelingen te komen, heeft Nederland Schoon winkelend publiek ondervraagd. Op basis daarvan en een aantal andere factoren, komt de ranglijst tot stand. Alle resultaten zijn te vinden op de website van Nederland Schoon.

Winkeliers Arno van der Vliet (Drogisterij Piet) en Don Zuurbier (Cafetaria Zuid) namen vanochtend een bedankje in ontvangst van Mario Hegger. Hegger: ‘De resultaten spreken voor zich. Deze winkeliers zetten zich in voor een schone omgeving en steken andere ondernemers aan met hun enthousiasme. Samen zorgen ze voor een aantrekkelijk en veilig winkelcentrum, waar Purmerenders graag boodschappen doen.’ Zowel de winkeliers als de bezoekers kregen daarom een feestelijke traktatie.

Zwerfinator Dirk Groot die bekend staat om zijn kritische houding naar Nederland Schoon geeft aan “Ze doen het daar aardig hoor, hele Purmer Zuid is best schoon, veel zwerfafvalrapers actief ook. Maar je moet eigenlijk ook in een wat grotere straal rond het winkelcentrum meten. Maar ook dan denk ik dat Meerland best goed scoort.”

Relevant artikel:

Meerland Purmer-Zuid schoonste winkelcentrum van Purmerend

Regio Media TV

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief

Schrijf u in voor onze wekelijkse nieuwsbrief.
Met een overzicht van de belangrijkste artikelen
En exclusieve kortingsacties van winkeliers.
En veel meer. Laat u verrassen. De eerste nieuwsbrief zult u eind oktober ontvangen.

Elke vrijdag om 12:00 uur in uw mailbox.

Laatst binnengekomen

Volg en vind ons leuk op Facebook

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*