Wereldbol: prachtding of een gruwel?

Purmerend – De wereldbol staat al een paar dagen te prijken op de rotonde aan de Laan der Continenten. De meningen over de wereldbol zijn verdeeld. De een vindt het een prachtding, de ander een gruwel. Op dit moment wordt de laatste hand gelegd aan de wereldbol.

Medewerkers van Foldam Staalbouw en bouwbedrijf Kakes Deurwaarder leggen de laatste hand aan het “kunstwerk”. Er wordt nog wat gelast en dikke bouten worden nog bevestigd.

Ontwerp

Stedenbouwkundig ontwerper Jan Beentjes van de gemeente Purmerend heeft het ontwerp gemaakt. ‘Deze wereldbol staat symbool voor de vier kwadranten van Weidevenne. Het materiaal is cortenstaal, het is onderhoudsvrij en heeft een stoere en robuuste uitstraling. De oranje/bruine kleur sluit goed aan op de omgeving.’ Er komt ook verlichting in de wereldbol. De verandering in de lichtkleuren geeft een extra dimensie. De verlichting zal binnenkort worden aangebracht.

Keuze van bewoners

De wereldbol is gekozen door bewoners van de wijk Weidevenne en wordt betaald door Stichting Weidevenne en de gemeente. De Stichting Weidevenne bestaat uit projectontwikkelaars, bouwers en makelaars. Nu Weidevenne bijna voltooid is, heeft de stichting besloten zichzelf op te heffen en het resterende geld beschikbaar te stellen voor iets bijzonders in de wijk.

Wat vindt u eigenlijk van de wereldbol?

Wereldbol: Prachtding of een gruwel

Bekijk resultaten

Laden ... Laden ...

Foto’s: Rob Klaucke.

Regio Media TV

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief

Schrijf u in voor onze wekelijkse nieuwsbrief.
Met een overzicht van de belangrijkste artikelen
En exclusieve kortingsacties van winkeliers.
En veel meer. Laat u verrassen. De eerste nieuwsbrief zult u eind oktober ontvangen.

Elke vrijdag om 12:00 uur in uw mailbox.

Laatst binnengekomen

Volg en vind ons leuk op Facebook

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*