12.9 C
Purmerend
donderdag 11 april 2024
HomePurmerendWereldbol: prachtding of een gruwel?

Wereldbol: prachtding of een gruwel?

Purmerend – De wereldbol staat al een paar dagen te prijken op de rotonde aan de Laan der Continenten. De meningen over de wereldbol zijn verdeeld. De een vindt het een prachtding, de ander een gruwel. Op dit moment wordt de laatste hand gelegd aan de wereldbol.

Medewerkers van Foldam Staalbouw en bouwbedrijf Kakes Deurwaarder leggen de laatste hand aan het “kunstwerk”. Er wordt nog wat gelast en dikke bouten worden nog bevestigd.

Ontwerp

Stedenbouwkundig ontwerper Jan Beentjes van de gemeente Purmerend heeft het ontwerp gemaakt. ‘Deze wereldbol staat symbool voor de vier kwadranten van Weidevenne. Het materiaal is cortenstaal, het is onderhoudsvrij en heeft een stoere en robuuste uitstraling. De oranje/bruine kleur sluit goed aan op de omgeving.’ Er komt ook verlichting in de wereldbol. De verandering in de lichtkleuren geeft een extra dimensie. De verlichting zal binnenkort worden aangebracht.

Keuze van bewoners

De wereldbol is gekozen door bewoners van de wijk Weidevenne en wordt betaald door Stichting Weidevenne en de gemeente. De Stichting Weidevenne bestaat uit projectontwikkelaars, bouwers en makelaars. Nu Weidevenne bijna voltooid is, heeft de stichting besloten zichzelf op te heffen en het resterende geld beschikbaar te stellen voor iets bijzonders in de wijk.

Wat vindt u eigenlijk van de wereldbol?

Wereldbol: Prachtding of een gruwel

Bekijk resultaten

Laden ... Laden ...

Foto’s: Rob Klaucke.Steun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in


Advertentie


Onze Socials

9,872FansLike
2,544VolgersVolg
1,637VolgersVolg

Het weer

Purmerend
bewolkt
12.9 ° C
13.3 °
12 °
68 %
9.4kmh
100 %
do
14 °
vr
16 °
za
19 °
zo
12 °
ma
9 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.