9.3 C
Purmerend
woensdag 27 maart 2024
HomePurmerendSoGoed en Grip samen tegen voedselverspilling

SoGoed en Grip samen tegen voedselverspilling

Purmerend – Op particulier initiatief is in 2016 de stichting SoGoed opgericht. De stichting SoGoed neemt initiatieven om voedselverspilling te verminderen en mensen die het minder hebben te helpen. Een voorbeeld daarvan is de Little Free Pantry (de openbare proviandruilkast). Hiervoor heeft SoGoed sinds kort nauw samenwerking met GGZ-werktrainingsproject Grip.

Op Grip maken de cliënten alles wat van hout gemaakt kan worden: buitenkeukens, kasten, banken, bloembakken en nog veel meer. En sinds kort dus ook de buitenkastjes voor SoGoed. Founder van SoGoed René Verhoogt is zeer tevreden over de samenwerking met Grip. “Ze hebben gouden handjes. Ze kunnen er van alles, en ze leveren er ontzettend goed werk.“ Verhoogt is nauw betrokken bij de bouw van de kastjes, en komt regelmatig kijken hoe ze vorderen. Voor hem past het uitstekend in zijn ideaal van sociaal ondernemerschap om een GGZ-project te betrekken bij zijn activiteiten. Het biedt een win-win situatie voor meerdere groepen mensen in de samenleving te helpen. Zeker nu, in de kersttijd, zijn dit heel actuele thema’s.

De kastjes hebben succes. Na een eerste lichting van 5 stuks is nu de tweede lichting in de maak. De kastjes worden in en om Purmerend geplaatst. “Het moet een olievlek worden”, aldus Verhoogt. Met als bijkomend doel: meer sociale cohesie in de wijk.

In het kastje staan levensmiddelen om te ruilen en of voor mensen die weinig of geen geld hebben. Mensen die als goede buur iets kunnen en willen missen kunnen artikelen in het kastje leggen zoals bijvoorbeeld koekjes, frisdrank, potjes saus, pindakaas, luiers of zeep. Mensen die iets nodig hebben kunnen een artikel uit het kastje pakken. Zo help je elkaar! De voorwaarde is dat de artikelen goed en ongebruikt moeten zijn. Het is niet toegestaan om rookwaren en/of alcoholische dranken in het kastje te leggen.

Grip wil door arbeidsre-integratie mensen met psychische en verslavingsproblematiek een nieuw perspectief bieden en bijdragen aan het realiseren van een zinvolle plek in de samenleving. Hout is hierbij een prachtig middel om arbeidsvaardigheden te trainen zoals: op tijd komen, contacten hebben met collega’s en omgaan met werkdruk. Grip is een onderdeel van Reakt en werkt nauw samen met de RIBW.

Stichting SoGoed kan nog vrijwilligers gebruiken voor de diverse projecten.

Wilt u meer informatie? 

Relevante artikelen:

Stichting SoGoed opent Little Free Pantry

Tweede Little Free Pantry in Purmerend geopend



Steun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in


Advertentie


Onze Socials

9,844FansLike
2,540VolgersVolg
1,637VolgersVolg

Het weer

Purmerend
bewolkt
9.3 ° C
10.1 °
8.3 °
76 %
7.2kmh
100 %
wo
11 °
do
10 °
vr
10 °
za
13 °
zo
14 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.