12.1 C
Purmerend
woensdag 12 juni 2024
Home* Wat u schrijftLeerlingen in actie voor Voedselbank Purmerend

Leerlingen in actie voor Voedselbank Purmerend

Purmerend – Leerlingen van basisschool De Delta in de Purmer-Zuid overhandigden woensdag 20 december 13 kratten vol met artikelen aan de Voedselbank in Purmerend. Op deze manier hoopt de school de Voedselbank te helpen om zoveel mogelijk mensen een mooie Kerst te bezorgen. 

Afgelopen twee weken hebben alle leerlingen van de school artikelen verzameld voor mensen die het financieel moeilijk hebben. Denk aan pasta, rijst, kruiden, geblikte groenten, maar ook artikelen zoals zeep, douchegel en deodorant. De Delta is een kleine school met 8 groepen en een peuterspeelzaal, maar toch zijn er binnen 2 weken 13 kratten gevuld met allerlei spullen.

Bezoek

Het animo onder de kinderen om mee te gaan naar de Voedselbank was groot. Uiteindelijk is er geloot en zijn vier leerlingen van groep 7 en vier leerlingen van groep 8 met de kratten naar de Voedselbank gegaan. De kinderen werden ontvangen door twee van de in totaal 35 vrijwilligers die voor de Voedselbank werken. Ze kregen een rondleiding en uitleg. Ze liepen langs alle artikelen en kregen uitleg welke organisaties en instanties de Voedselbank helpen. Ze mochten de koelcel in, waar bijvoorbeeld groeten en zuivel worden bewaard. Ook hoorden ze hoe de spullen zo eerlijk mogelijk verdeeld worden onder de ongeveer 130 gezinnen die de Voedselbank nu helpt in Purmerend.

Leerzaam

Er werden veel vragen gesteld en de kinderen waren erg geïnteresseerd. Wie komt hiervoor in aanmerking? Hoe werkt de Voedselbank? Hoe lang mag je hulp krijgen van de Voedselbank? Hoe komen de spullen op deze locatie? Ook werd er gevraagd of de mensen die de Voedselbank nodig hebben nu met Kerst iets extra’s krijgen, bijvoorbeeld voor als er bezoek langs komt. Het mooie is dat de Voedselbank dankzij hulp ervoor kan zorgen dat tijdens Kerst alle gezinnen een pakje kip krijgen. Iets wat normaal gesproken vaak niet kan. Ook was er een leerling die hier graag een stage wil lopen. Dat kan zodra hij op het voortgezet onderwijs zit. Het was een heel leerzaam bezoek en de leerlingen gaan hun ervaring delen met andere leerlingen.

Hulp

Wilt u de Voedselbank ook helpen? Heeft u etenswaren, een kerstpakket, luiers, dierenvoeding of andere spullen die de Voedselbank misschien kan gebruiken? Neem dan telefonisch contact op met de Voedselbank via 06 147 49 121. U helpt er mensen mee die het financieel heel hard nodig hebben.Steun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in


Advertentie


Onze Socials

9,938FansLike
2,553VolgersVolg
1,637VolgersVolg

Het weer

Purmerend
bewolkt
12.1 ° C
12.8 °
11.1 °
72 %
0.9kmh
100 %
wo
11 °
do
17 °
vr
17 °
za
17 °
zo
18 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.