Purmerend

Horeca, EBS en gemeente nodigen ouderen met een smalle beurs uit

Purmerend – De café restaurants Jo & Co, Balustrade, Roast, Kozee en BRASA op de Koemarkt nodigen ouderen met AOW pensioen –  eventueel aangevuld met een ander klein pensioen en weinig spaargeld – uit voor koffie en gebak. Dit is een gezamenlijke actie met de gemeente en EBS. Al deze Purmerenders krijgen een tegoedbon en 2 buskaartjes in de brievenbus.

Sinds maart kunnen inwoners van Purmerend die de AOW-gerechtigde leeftijd hebben bereikt met 60% korting (inclusief seniorenkorting) met de bus reizen in de regio Waterland. Deze regeling geldt voor mensen die alleen AOW of een klein aanvullend pensioen ontvangen en weinig spaargeld hebben.

“Wat zou het mooi zijn als al deze 750 mensen er op uit gingen om even gezellig in het stadje een kop koffie te drinken en zo het openbaar vervoer te ervaren. Wellicht wordt men zo enthousiast, dat men een abonnement op de bus neemt met de 60% korting. Dat hoop ik echt.” zegt wethouder Harry Rotgans.

Kerstactie

De gemeente stuurt deze inwoners een kerstkaart met daarin een tegoedbon voor twee kopjes koffie met een gebakje en 2 buskaartjes. De actie is geldig tot 1 februari 2018. Samen met de ondernemers en EBS wenst de gemeente iedereen gezellige feestdagen en een goed nieuw jaar. Meer weten over deze regeling? Dan kan men bellen met het team Werk & Inkomen van de gemeente, telefoon (0299) 452 452 of kijken op www.purmerend.nl/meerdoenregelingen.

Wij maken met veel plezier het nieuws uit de regio. Wilt u ons steunen zodat wij in staat zijn om nieuws te blijven maken voor iedereen? Druk dan af en toe op onderstaande knop. 1x per week? 1x per maand? 1x per kwartaal? Gewoon waar u zich goed bij voelt! 

Klik hier om €2,50 te doneren Klik hier om €5,00 te doneren Klik hier om €10,00 te doneren

Gerelateerde artikelen

Wat u zegt

Back to top button
Open chat
1
Tip de redactie
Whats-app Redactie Regio Purmerend
Samen met u maken wij het nieuws. Heeft u nieuws, foto's of video's van gebeurtenissen of gewoon een vraag of opmerking? Geef het door aan de redactie van Regio Purmerend.