Purmerend

Meldingen vuurwerkoverlast in Purmerend

Purmerend – Sinds het kerstweekend zijn er tientallen meldingen over vuurwerkoverlast binnengekomen in Purmerend. De meldingen komen uit alle wijken van de stad. De meeste meldingen gaan over harde knallen van vuurwerkbommen en andere geluidsoverlast. Een kleiner deel van de klachten gaat over gevaarlijke situaties op straat en vuurwerkschade. Tot nu toe zijn er 51 meldingen van vuurwerkoverlast in Purmerend bij het meldpunt. De meeste meldingen van overlast komen uit de Weidevenne.

Voor een overzicht per wijk kijk hier https://vuurwerkoverlast.nl/page/kaart

GroenLinks zet zich in voor een landelijk verbod op consumentenvuurwerk. In dat pleidooi staan ze inmiddels niet meer alleen. Onlangs bracht de Onderzoeksraad voor Veiligheid een rapport uit met de aanbeveling om knalvuurwerk en vuurpijlen in de ban te doen. Ook artsenorganisaties, burgemeesters en de politie bepleiten het aan banden leggen van consumentenvuurwerk.

Het Meldpunt Vuurwerkoverlast is op eerste kerstdag geopend, voor het zesde jaar op rij. Het is een initiatief van dertig lokale GroenLinks-fracties. “Met het meldpunt brengen we de omvang van de vuurwerkoverlast in beeld,” zegt René Verhoogt van GroenLinks Purmerend. “Het aantal meldingen is weer hoog dit jaar. En de overlast groot. We gebruiken de informatie van het meldpunt om voorstellen te doen om de vuurwerkoverlast tegen te gaan. Bijvoorbeeld door vuurwerkvrijezones in te stellen op plekken met veel overlast.”

Zelf vuurwerkoverlast melden? Klik dan op deze link https://vuurwerkoverlast.nl/

Wij maken met veel plezier het nieuws uit de regio. Wilt u ons steunen zodat wij in staat zijn om nieuws te blijven maken voor iedereen? Druk dan af en toe op onderstaande knop. 1x per week? 1x per maand? 1x per kwartaal? Gewoon waar u zich goed bij voelt! 

Klik hier om €2,50 te doneren Klik hier om €5,00 te doneren Klik hier om €10,00 te doneren

Gerelateerde artikelen

1 commentaar

  1. Jezus altijd maar klachen en jankende die mensen ! Ze zelf ook jong geweest .vermoeiende mensen en politie er nog achter aan stakers

Wat u zegt

Back to top button
Open chat
1
Tip de redactie
Whats-app Redactie Regio Purmerend
Samen met u maken wij het nieuws. Heeft u nieuws, foto's of video's van gebeurtenissen of gewoon een vraag of opmerking? Geef het door aan de redactie van Regio Purmerend.
%d bloggers liken dit: