20.1 C
Purmerend
maandag 2 oktober 2023
HomePurmerendMeldingen vuurwerkoverlast in Purmerend

Meldingen vuurwerkoverlast in Purmerend

Purmerend – Sinds het kerstweekend zijn er tientallen meldingen over vuurwerkoverlast binnengekomen in Purmerend. De meldingen komen uit alle wijken van de stad. De meeste meldingen gaan over harde knallen van vuurwerkbommen en andere geluidsoverlast. Een kleiner deel van de klachten gaat over gevaarlijke situaties op straat en vuurwerkschade. Tot nu toe zijn er 51 meldingen van vuurwerkoverlast in Purmerend bij het meldpunt. De meeste meldingen van overlast komen uit de Weidevenne.

Voor een overzicht per wijk kijk hier https://vuurwerkoverlast.nl/page/kaart

GroenLinks zet zich in voor een landelijk verbod op consumentenvuurwerk. In dat pleidooi staan ze inmiddels niet meer alleen. Onlangs bracht de Onderzoeksraad voor Veiligheid een rapport uit met de aanbeveling om knalvuurwerk en vuurpijlen in de ban te doen. Ook artsenorganisaties, burgemeesters en de politie bepleiten het aan banden leggen van consumentenvuurwerk.

Het Meldpunt Vuurwerkoverlast is op eerste kerstdag geopend, voor het zesde jaar op rij. Het is een initiatief van dertig lokale GroenLinks-fracties. “Met het meldpunt brengen we de omvang van de vuurwerkoverlast in beeld,” zegt René Verhoogt van GroenLinks Purmerend. “Het aantal meldingen is weer hoog dit jaar. En de overlast groot. We gebruiken de informatie van het meldpunt om voorstellen te doen om de vuurwerkoverlast tegen te gaan. Bijvoorbeeld door vuurwerkvrijezones in te stellen op plekken met veel overlast.”

Zelf vuurwerkoverlast melden? Klik dan op deze link https://vuurwerkoverlast.nl/Steun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

1 REACTIE

  1. Jezus altijd maar klachen en jankende die mensen ! Ze zelf ook jong geweest .vermoeiende mensen en politie er nog achter aan stakers

Wat u zegt


Advertentie


Onze Socials

9,620FansLike
2,501VolgersVolg
1,619VolgersVolg

Het weer

Purmerend
bewolkt
20.1 ° C
21.7 °
18 °
70 %
0.9kmh
99 %
ma
20 °
di
19 °
wo
16 °
do
16 °
vr
19 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.