* Openbaar VervoerRegionaal

Mogelijk staking busvervoer op 4 januari

Regionaal – De vakbonden dreigen met een landelijke staking op 4 januari 2018. De werkgevers in het openbaar vervoer zijn met de vakbonden in gesprek over een nieuwe cao. De werkgevers wilden graag verder onderhandelen. Er lag nog geen eindbod op tafel. De vakbonden hebben ervoor gekozen om de onderhandelingen af te breken. Zij hebben een ultimatum neergelegd dat op 2 januari om 12.00 uur afloopt en dreigen om een staking te organiseren op 4 januari 2018.

De vervoerders zijn met de vakbonden in gesprek over de thema’s werkdruk, scholing en vergrijzing. Tijdens de onderhandelingen is onder andere gebleken dat een aantal werknemers aangeeft dat er onvoldoende mogelijkheid is om naar het toilet te kunnen.

“Iedereen moet tijdens zijn werk naar het toilet kunnen als dat nodig is. Dat is voor ons als werkgevers geen vraag, maar een gegeven en daar wordt in de roosters ook rekening mee gehouden. In gevallen waar dit mogelijk onvoldoende is gebeurd kijken we welke aanpassingen nodig zijn en leveren maatwerk. We willen graag verder in gesprek met de bonden.”, geven de vervoerders aan. “Een landelijke staking ontregelt en brengt veel overlast met zich mee voor onze reizigers. Als de staking doorgaat bent u hier als reiziger de dupe van en dat hadden wij heel graag anders gezien.”

Bron: EBS

 


Wij maken met veel plezier het nieuws uit de regio. Wilt u ons steunen zodat wij in staat zijn om nieuws te blijven maken voor iedereen? Druk dan af en toe op onderstaande knop. 1x per week? 1x per maand? 1x per kwartaal? Gewoon waar u zich goed bij voelt! 

Klik hier om €2,50 te doneren Klik hier om €5,00 te doneren Klik hier om €10,00 te doneren

Gerelateerde artikelen

1 commentaar

  1. Hoop niet dat de landelijke staking door gaat
    De reiziger,s zijn dan de dupe.Op 4 januari 2018
    Voor een nieuwe cao .En ver grijzing van de chauffeurs.
    En pauze,s

Wat u zegt

Back to top button
Open chat
1
Tip de redactie
Whats-app Redactie Regio Purmerend
Samen met u maken wij het nieuws. Heeft u nieuws, foto's of video's van gebeurtenissen of gewoon een vraag of opmerking? Geef het door aan de redactie van Regio Purmerend.
%d bloggers liken dit: