15.8 C
Purmerend
zaterdag 30 september 2023
HomePurmerendEigen bijdrage Wmo € 17,50 per vier weken

Eigen bijdrage Wmo € 17,50 per vier weken

Purmerend – De gemeenteraad heeft besloten de eigen bijdrage voor de Wmo (Wet maatschappelijke ondersteuning) vast te stellen op € 17,50 per periode van 4 weken, met ingang van 1 januari 2018. Voor veel mensen met een beperking betekent dit een verlaging van hun huidige eigen bijdrage. Voor meerpersoonshuishoudens die nog niet AOW-gerechtigd zijn, betekent dit dat zij voor deze voorzieningen geen eigen bijdrage betalen.

Deze eigen bijdrage geldt voor bijna alle Wmo-voorzieningen voor inwoners boven 18 jaar – behalve voor rolstoelen, maatschappelijke opvang en beschermd wonen. De eigen bijdrage voor deze drie voorzieningen is afhankelijk van het verzamelinkomen en het eventuele vermogen, de gezinssamenstelling en de leeftijd.

Voorbeelden van voorzieningen waarvoor de verlaging van de eigen bijdrage geldt, zijn: een scootmobiel, woningaanpassing, hulp bij het huishouden, begeleiding en kortdurend verblijf.

Uitzonderingen

Een andere regel geldt voor twee soorten voorzieningen:

–    er wordt geen eigen bijdrage gevraagd voor dagbesteding;

–    voor Aanvullend Openbaar Vervoer (AOV) betaalt de gebruiker een tarief per rit. De hoogte van dit tarief is vergelijkbaar met die van het gewone openbaar vervoer.

Deze uitzonderingen gelden ongeacht de samenstelling van het huishouden.

Voor meer informatie is het Loket Wmo van maandag tot en met donderdag tussen 9.00 uur en 15.00 uur bereikbaar via telefoonnummer (0299) 452 555 of mail naar [email protected].

 Steun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

1 REACTIE

  1. Betaal je dan je hele leven lang maandelijks 17,50 ? wellicht zijn WMO-ers dan nog duurder uit. Graag een reactie Lei

Wat u zegt


Advertentie


Onze Socials

9,620FansLike
2,502VolgersVolg
1,619VolgersVolg

Het weer

Purmerend
bewolkt
15.8 ° C
17 °
15 °
73 %
1.8kmh
100 %
za
16 °
zo
22 °
ma
22 °
di
18 °
wo
17 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.