Purmerend

Eigen bijdrage Wmo € 17,50 per vier weken

Purmerend – De gemeenteraad heeft besloten de eigen bijdrage voor de Wmo (Wet maatschappelijke ondersteuning) vast te stellen op € 17,50 per periode van 4 weken, met ingang van 1 januari 2018. Voor veel mensen met een beperking betekent dit een verlaging van hun huidige eigen bijdrage. Voor meerpersoonshuishoudens die nog niet AOW-gerechtigd zijn, betekent dit dat zij voor deze voorzieningen geen eigen bijdrage betalen.

Deze eigen bijdrage geldt voor bijna alle Wmo-voorzieningen voor inwoners boven 18 jaar – behalve voor rolstoelen, maatschappelijke opvang en beschermd wonen. De eigen bijdrage voor deze drie voorzieningen is afhankelijk van het verzamelinkomen en het eventuele vermogen, de gezinssamenstelling en de leeftijd.

Voorbeelden van voorzieningen waarvoor de verlaging van de eigen bijdrage geldt, zijn: een scootmobiel, woningaanpassing, hulp bij het huishouden, begeleiding en kortdurend verblijf.

Uitzonderingen

Een andere regel geldt voor twee soorten voorzieningen:

–    er wordt geen eigen bijdrage gevraagd voor dagbesteding;

–    voor Aanvullend Openbaar Vervoer (AOV) betaalt de gebruiker een tarief per rit. De hoogte van dit tarief is vergelijkbaar met die van het gewone openbaar vervoer.

Deze uitzonderingen gelden ongeacht de samenstelling van het huishouden.

Voor meer informatie is het Loket Wmo van maandag tot en met donderdag tussen 9.00 uur en 15.00 uur bereikbaar via telefoonnummer (0299) 452 555 of mail naar [email protected].

 

Wij maken met veel plezier het nieuws uit de regio. Wilt u ons steunen zodat wij in staat zijn om nieuws te blijven maken voor iedereen? Druk dan af en toe op onderstaande knop. 1x per week? 1x per maand? 1x per kwartaal? Gewoon waar u zich goed bij voelt! 

Klik hier om €2,50 te doneren Klik hier om €5,00 te doneren Klik hier om €10,00 te doneren

Gerelateerde artikelen

1 commentaar

  1. Betaal je dan je hele leven lang maandelijks 17,50 ? wellicht zijn WMO-ers dan nog duurder uit. Graag een reactie Lei

Wat u zegt

Back to top button
Open chat
1
Tip de redactie
Whats-app Redactie Regio Purmerend
Samen met u maken wij het nieuws. Heeft u nieuws, foto's of video's van gebeurtenissen of gewoon een vraag of opmerking? Geef het door aan de redactie van Regio Purmerend.
%d bloggers liken dit: