112Regionaal

Relatief rustige jaarwisseling in Zaanstreek/Waterland

Regionaal – De Politie en brandweer spreken van een relatief rustige jaarwisseling. De ambulancedienst maakt melding van een vergelijkbare inzet met het voorgaande jaar. Er waren 102 ambulanceritten tegen 114 vorig jaar. Er is 55 keer een beroep gedaan op de brandweer (tegen 57 incidenten tijdens de vorige jaarwisseling). Het zwaartepunt lag hierbij op container-, afval- en buitenbranden. In 25 gevallen betrof het een containerbrand.

Er is een aantal opvallende incidenten geweest.

Ongeval met beknelling Oostzaan
In de vroege avond van 31 december 2017 vond een aanrijding plaats op de A8. Hierbij raakten 3 personen zwaar gewond. Een persoon moest door de brandweer uit het voertuig worden bevrijd.

Melding woningbrand Abraham Kloosstraat Zaandam
De brandweer rukte uit voor een woningbrand. Ter plaatse bleek het te gaan om vuurwerk in een trapportaal waarbij veel rookontwikkeling was ontstaan. Van brand was geen sprake.

Autobranden Purmerend
In Purmerend gingen 2 auto’s verloren door een autobrand.

Relevant artikel: https://regiopurmerend.nl/2018/01/01/autobrand-leeuwerikplein/

Steekpartij en bedreiging met mes
De avond/nacht begon met twee gewonden in Purmerend door een steekpartij op de Klompenmakerstraat. Hierbij zijn 2 personen gewond geraakt. Beide slachtoffers zijn naar een ziekenhuis overgebracht. Politie doet onderzoek.

Relevant artikel: https://regiopurmerend.nl/2018/01/01/steekpartij-aan-klompenmakerstraat/

In Oostzaan is een persoon bedreigd met een mes. Politie heeft hiervoor 1 persoon aangehouden en verricht onderzoek. Ter plaatse werden politiecollega’s door 15 personen bekogeld met glas. Er kwamen meerdere eenheden, waaronder de ME, ter plaatse.

Relevant artikel: https://www.noordhollandsdagblad.nl/zaanstreek/18-jarige-aangehouden-na-bedreiging-met-mes-oostzaan

Agressie tegen hulpverleners

Er is geen sprake geweest van agressie tegen hulpverleners van de brandweer en de ambulancedienst. De politie meldt bovengenoemd incident in Oostzaan.

Wij maken met veel plezier het nieuws uit de regio. Wilt u ons steunen zodat wij in staat zijn om nieuws te blijven maken voor iedereen? Druk dan af en toe op onderstaande knop. 1x per week? 1x per maand? 1x per kwartaal? Gewoon waar u zich goed bij voelt! 

Klik hier om €2,50 te doneren Klik hier om €5,00 te doneren Klik hier om €10,00 te doneren

Gerelateerde artikelen

Wat u zegt

Back to top button
Open chat
1
Tip de redactie
Whats-app Redactie Regio Purmerend
Samen met u maken wij het nieuws. Heeft u nieuws, foto's of video's van gebeurtenissen of gewoon een vraag of opmerking? Geef het door aan de redactie van Regio Purmerend.