Mensenrechtendebat scholieren Purmerend (Video)

Purmerend – In Artikel 1 van de Nederlandse Grondwet staat dat iedereen gelijk is en op een gelijke manier behandeld moet worden. Discriminatie wegens afkomst, sekse, geloofsovertuiging of op welke andere grond dan ook is verboden. Betekent dit dat Nederland daadwerkelijk vrij is van discriminatie? 

Na de succesvolle debatbattles van de Paarse Vrijdag, sloegen Stichting Art.1 en de Stichting Discussiëren Kun Je Leren (DKJL) de handen ineen om moeilijke onderwerpen bespreekbaar te maken. Dit deden zij tijdens de debatbattle van de Week van de Mensenrechten in Purmerend op 15 december 2017. Ook in Zaandam en Amsterdam waren er battles.

Tijdens dit debat discussieerden leerlingen van het Da Vinci College, Jan van Egmond Lyceum, Clusius Purmerend & SG Nelson Mandela met wethouder Roald Helm en mensenrechtenactivisten over de stelling “Ik moet er alles aan doen om discriminatie te voorkomen en te bestrijden.”

De debatbattle in Purmerend werd gewonnen door Walid van het Jan van Egmond Lyceum.

 

Regio Media TV

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief

Schrijf u in voor onze wekelijkse nieuwsbrief.
Met een overzicht van de belangrijkste artikelen
En exclusieve kortingsacties van winkeliers.
En veel meer. Laat u verrassen. De eerste nieuwsbrief zult u eind oktober ontvangen.

Elke vrijdag om 12:00 uur in uw mailbox.

Laatst binnengekomen

Volg en vind ons leuk op Facebook

1 Comment

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*