13.9 C
Purmerend
woensdag 19 juni 2024
HomePurmerendMensenrechtendebat scholieren Purmerend (Video)

Mensenrechtendebat scholieren Purmerend (Video)

Purmerend – In Artikel 1 van de Nederlandse Grondwet staat dat iedereen gelijk is en op een gelijke manier behandeld moet worden. Discriminatie wegens afkomst, sekse, geloofsovertuiging of op welke andere grond dan ook is verboden. Betekent dit dat Nederland daadwerkelijk vrij is van discriminatie? 

Na de succesvolle debatbattles van de Paarse Vrijdag, sloegen Stichting Art.1 en de Stichting Discussiëren Kun Je Leren (DKJL) de handen ineen om moeilijke onderwerpen bespreekbaar te maken. Dit deden zij tijdens de debatbattle van de Week van de Mensenrechten in Purmerend op 15 december 2017. Ook in Zaandam en Amsterdam waren er battles.

Tijdens dit debat discussieerden leerlingen van het Da Vinci College, Jan van Egmond Lyceum, Clusius Purmerend & SG Nelson Mandela met wethouder Roald Helm en mensenrechtenactivisten over de stelling “Ik moet er alles aan doen om discriminatie te voorkomen en te bestrijden.”

De debatbattle in Purmerend werd gewonnen door Walid van het Jan van Egmond Lyceum.

 Steun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in


Advertentie


Onze Socials

9,944FansLike
2,554VolgersVolg
1,637VolgersVolg

Het weer

Purmerend
bewolkt
13.9 ° C
14.5 °
12.8 °
80 %
1.8kmh
100 %
wo
18 °
do
19 °
vr
22 °
za
16 °
zo
14 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.