Purmerend

Mensenrechtendebat scholieren Purmerend (Video)

Purmerend – In Artikel 1 van de Nederlandse Grondwet staat dat iedereen gelijk is en op een gelijke manier behandeld moet worden. Discriminatie wegens afkomst, sekse, geloofsovertuiging of op welke andere grond dan ook is verboden. Betekent dit dat Nederland daadwerkelijk vrij is van discriminatie? 

Na de succesvolle debatbattles van de Paarse Vrijdag, sloegen Stichting Art.1 en de Stichting Discussiëren Kun Je Leren (DKJL) de handen ineen om moeilijke onderwerpen bespreekbaar te maken. Dit deden zij tijdens de debatbattle van de Week van de Mensenrechten in Purmerend op 15 december 2017. Ook in Zaandam en Amsterdam waren er battles.

Tijdens dit debat discussieerden leerlingen van het Da Vinci College, Jan van Egmond Lyceum, Clusius Purmerend & SG Nelson Mandela met wethouder Roald Helm en mensenrechtenactivisten over de stelling “Ik moet er alles aan doen om discriminatie te voorkomen en te bestrijden.”

De debatbattle in Purmerend werd gewonnen door Walid van het Jan van Egmond Lyceum.

 

Wij maken met veel plezier het nieuws uit de regio. Wilt u ons steunen zodat wij in staat zijn om nieuws te blijven maken voor iedereen? Druk dan af en toe op onderstaande knop. 1x per week? 1x per maand? 1x per kwartaal? Gewoon waar u zich goed bij voelt! 

Klik hier om €2,50 te doneren Klik hier om €5,00 te doneren Klik hier om €10,00 te doneren

Gerelateerde artikelen

1 commentaar

Wat u zegt

Back to top button
Open chat
1
Tip de redactie
Whats-app Redactie Regio Purmerend
Samen met u maken wij het nieuws. Heeft u nieuws, foto's of video's van gebeurtenissen of gewoon een vraag of opmerking? Geef het door aan de redactie van Regio Purmerend.
%d bloggers liken dit: