Monnickendam

Monnickendam maakt zich op voor hoogwater (video)

Monnickendam – De nieuw aangelegde kade in Monnickendam is veranderd in een bouwput door het hoge water. Met flinke ladingen zandzakken bereidt de stad zich voor op de hoogwaterpiek van dinsdag.

Rijkswaterstaat bereid zich voor op de hoogwaterpiek van de Rijn, die naar verwachting morgen ons land bereikt. Rijkswaterstaat besloot daarop om het waterpeil in het Markermeer te verhogen.

Gisteren rond 23.00 uur besloot de gemeente om zandzakken te plaatsen langs de kademuur vanwege de nog verwachte stijging van enkele centimeters van het water en de harde wind die het water nog hoger blaast. Bij het plaatsen van de zandzakken werd de hulp ingeroepen van de brandweer van Monnickendam. Ook burgemeester Wagenaar was aanwezig en hielp bij het leggen van de zandzakken. Al snel lag er een eerste rij zandzakken tegen de hekken langs de binnenhaven.


Wij maken met veel plezier het nieuws uit de regio. Maar nieuws maken kan niet gratis. Steun ons zodat wij in staat zijn om nieuws te blijven maken voor iedereen. Druk af en toe op onderstaande donatieknop. 1x per week? 1x per maand? 1x per kwartaal? Gewoon waar u zich goed bij voelt! 

Klik hier om €2,50 te doneren Klik hier om €5,00 te doneren Klik hier om €10,00 te doneren

Gerelateerde artikelen

Wat u zegt

Back to top button
Open chat
1
Tip de redactie
Whats-app Redactie Regio Purmerend
Samen met u maken wij het nieuws. Heeft u nieuws, foto's of video's van gebeurtenissen of gewoon een vraag of opmerking? Geef het door aan de redactie van Regio Purmerend.