21.2 C
Purmerend
woensdag 24 juli 2024
Home* Wormer1.100 sociale huurwoningen erbij tot 2032

1.100 sociale huurwoningen erbij tot 2032

Purmerend – ‘1.100 Sociale huurwoningen erbij tot 2032.’ Dat is het aanbod dat de woningbouwverenigingen Intermaris, Rochdale, Wooncompagnie en Woonzorg Nederland doen aan de stad Purmerend. Tot vreugde van de gemeente.

“Ik ben blij met het aanbod van de woningcorporaties. 1.100 sociale huurwoningen erbij in Purmerend, daar kijken we allemaal naar uit. Deze woningen komen er stap voor stap. In 2025, over 8 jaar, staan de eerste 750 woningen er. In de eerste jaren wordt er gesloopt om ruimte te creëren voor nieuwbouw. Vanaf 2020 tot en met 2025 neemt het aantal sociale huurwoningen toe, gemiddeld 125 woningen  per jaar. Corporaties en gemeente zijn trots op dit gezamenlijk akkoord. We beseffen ook dat het nu begint. Samen maken wij deze ambitie waar,” aldus wethouder Hans Krieger.

Grote gezamenlijke inspanning

De heer Cees Tip, directeur-bestuurder van Intermaris, vult de wethouder aan: “Dit betekent een grote gezamenlijke inspanning van de gemeente en de woningcorporaties. Het gaat vooral om locaties, goede plannen en vlotte procedures. We gaan dat met elkaar doen.”

Uitleg uitwerking

In Purmerend moeten mensen steeds langer wachten voordat zij in aanmerking komen voor een sociale huurwoning. Dat willen de woningcorporaties en de gemeente een halt toeroepen. Tot 2025 komen er netto 750 woningen bij. Daarna volgen er nog 350 tot 2032. De totale bouwopgave is bijna 2.600 sociale huurwoningen. Er worden in deze periode ook sociale woningen verkocht en gesloopt. Zo krijgt Purmerend er in totaal netto 1.100 woningen bij. Deze 2.600 nieuwe huurwoningen worden milieuvriendelijk en energiezuinig gebouwd volgens de nieuwste normen. De nieuwe bewoners krijgen daardoor lagere woonlasten.Steun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in


Advertentie


Onze Socials

9,968FansLike
2,555VolgersVolg
1,637VolgersVolg

Het weer

Purmerend
zeer lichte bewolking
21.2 ° C
22.2 °
19.4 °
59 %
1.3kmh
14 %
wo
20 °
do
19 °
vr
22 °
za
20 °
zo
21 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.