12.1 C
Purmerend
woensdag 12 juni 2024
Home* NeckNieuws en Co-bus komt voor item over Beusebos

Nieuws en Co-bus komt voor item over Beusebos

Purmerend – De Nieuws en Co-Bus van NPO radio 1 was vandaag in Purmerend. In de bus, die vandaag het Beusebos aandeed, werd er door voor- en tegenstanders gediscussieerd over de vestiging van een van der Valk Hotel in het Beusebos. Verleden jaar is de meerderheid van de gemeenteraad hiermee akkoord gegaan.

Martien Roelofs, woordvoerder van de  stichting Vrienden van het Beusebos, was aanwezig: “Ik vrees dat het hele bos plat gaat en ik vind bovendien dat gezien de wijk (red: Weidevenne) die hier achter ligt dat dit een waardevol bos is waar veel mensen wandelen. Dit moeten we gewoon behouden.”

Auke Miedema, inwoner van Neck, die met zijn woning uitkijkt op het Beusebos. “Het Beusebos is voor ons een buffer, niet alleen voor geluid maar ook voor de afvang van fijnstof. Aan de kant van Purmerend staat een geluidscherm, aan onze kant niet.” Vleermuisdeskundige Joop van den Hoorn. “Er zijn 5 vleermuissoorten in het bos actief die allemaal beschermd zijn. Het meest fascinerende is de ruige dwergvleermuis.”

De verantwoordelijk wethouder economie Harry Rotgans. “Reden dat we een hotel willen is dat er in de metropoolregio Amsterdam behoefte is aan hotel accommodaties en dit is een plek uitermate geschikt daarvoor, aan de snelweg A7 en dicht bij de binnenstad. Andere belangrijke argumenten zijn werkgelegenheid, toerisme en economie van de binnenstad.” Op de vraag van de verslaggever van Nieuws en Co waarin ze vroeg wanneer de gemeente bereid is om de plannen te cancelen, reageerde de wethouder: “We zijn niet van plan deze plannen te cancelen.”

Volgens sommige tegenstanders, die de bouw willen voorkomen, jokkebrokte de wethouder op kleine details een beetje in zijn betoog met name over de economie van de binnenstad en de behoefte aan hotel accomodaties in de regio.

Beluister de gehele radiouitzending hier: http://www.nporadio1.nl/nieuws-en-co/onderwerpen/440219-moet-het-bos-wijken-voor-een-van-der-valk-hotel-in-purmerend?share=30045&t=0

Foto’s: Stichting vrienden van het Beusebos.

Relevante artikelen:

Van der Valk slaat vleugels uit in Beusebos

Van der Valk hotel mag er komenSteun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in


Advertentie


Onze Socials

9,938FansLike
2,553VolgersVolg
1,637VolgersVolg

Het weer

Purmerend
bewolkt
12.1 ° C
12.8 °
11.1 °
72 %
0.9kmh
100 %
wo
11 °
do
17 °
vr
17 °
za
17 °
zo
18 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.