PolitiekPurmerend

Eveline Tijmstra: “jammer dat ik mijn werk niet af heb kunnen maken”

Purmerend – Het CDA maakt sinds 11 januari geen deel meer uit van de coalitie in Purmerend. Na afloop van de vergadering van de commissie Stedelijke Ontwikkeling en Beheer (SOB) hebben de coalitiepartners dat bekend gemaakt. Wethouder Eveline Tijmstra heeft om die reden haar taken per direct neergelegd. Het college gaat tot de gemeenteraadsverkiezingen op 21 maart verder met een minderheidscoalitie.

Eveline Tijmstra vindt het jammer dat zij haar functie heeft moeten neerleggen:Afgelopen jaar heb ik mij iedere dag met ziel en zaligheid ingezet voor de Purmerendse samenleving, vanuit de overtuiging dat we met elkaar problemen op kunnen lossen en een mooiere stad van Purmerend kunnen maken. Een stad waarin iedereen meetelt en mensen naar elkaar omzien. Het is jammer dat ik mijn werk tot aan de gemeenteraadsverkiezingen niet af heb kunnen maken. Ik had graag de laatste maanden mijn bijdrage nog geleverd aan onder meer het oplossen van het huisvestingsprobleem van de lokale omroep en het slechte pand waar de nachtopvang zich momenteel in bevindt.”

Aanleiding om haar taken per direct neer te leggen was een verschil van inzicht over de geplande hoogbouw op de locatie van PostNL in het centrum van Purmerend. Door het college werd gevraagd om instemming voor een overeenkomst met projectontwikkelaar Snippe over de locatie PostNL. De CDA-fractie stelde voor om de behandeling van het voorstel van de agenda te halen en deze na de verkiezingen te behandelen. Raadslid Pascal Verkroost: “Het is onduidelijk wat de juridische en financiële risico’s zijn wanneer een in maart nieuwgekozen gemeenteraad tegen deze enorme hoogbouw op de PostNL locatie is. Het is een controversieel onderwerp waarover de meningen in de stad ernstig uiteenlopen. Daarom vinden wij dat de nieuwe raad zich hierover moet buigen.” Het voorstel om de behandeling van de agenda te halen werd met een kleine meerderheid aangenomen door de raadscommissie. Naar aanleiding van dit besluit hebben de coalitiepartijen VVD, Stadspartij en Ouderenpartij AOV te kennen gegeven niet meer verder te willen met het CDA.

Voor het CDA staat vast dat hoogbouw voor Purmerend nodig is om iets te doen aan het woningtekort. Dat betekent echter niet dat elke locatie daar geschikt voor is. Het behoud van het historische karakter van de binnenstad is al jaren een speerpunt voor het CDA. Ons ‘stadje’ vormt het hart van Purmerend, met zijn winkels, de Koemarkt en historische panden. Het CDA wil dit beeldbepalende stukje Purmerend behouden en zelfs versterken. Een gebouw van meer dan 60 meter hoog op die plek past niet en tast de historische binnenstad aan.

De afscheidsbrief van Eveline Tijmstra aan de gemeenteraad vindt u hier:

https://www.cda.nl/noord-holland/purmerend/actueel/nieuws/positieve-terugblik-eveline-tijmstra-in-afscheidsbrief-aan-de-raad/

 

Wij maken met veel plezier het nieuws uit de regio. Wilt u ons steunen zodat wij in staat zijn om nieuws te blijven maken voor iedereen? Druk dan af en toe op onderstaande knop. 1x per week? 1x per maand? 1x per kwartaal? Gewoon waar u zich goed bij voelt! 

Klik hier om €2,50 te doneren Klik hier om €5,00 te doneren Klik hier om €10,00 te doneren

Gerelateerde artikelen

Wat u zegt

Back to top button
Open chat
1
Tip de redactie
Whats-app Redactie Regio Purmerend
Samen met u maken wij het nieuws. Heeft u nieuws, foto's of video's van gebeurtenissen of gewoon een vraag of opmerking? Geef het door aan de redactie van Regio Purmerend.