11.7 C
Purmerend
vrijdag 24 maart 2023
Home* Gemeenteraadsverkiezingen 2018SP Purmerend maakt verkiezingsprogramma bekend

SP Purmerend maakt verkiezingsprogramma bekend

Purmerend – De politieke partij SP Purmerend heeft op de Algemene Ledenvergadering van maandag 8 januari 2018 haar verkiezingsprogramma voor de raadsperiode 2018 – 2022 vastgesteld. Belangrijkste speerpunten zijn het fors terugdringen van de wachtlijsten voor sociale huurwoningen, het vergroenen van de stad en het zoveel mogelijk terugdringen van de marktwerking in de zorg.

SP-lijsttrekker Bram Buskoop is trots op het resultaat: “We laten zien voor een echt ander Purmerend te gaan. Een stad waarin niet grote bedrijven en hun lobbyisten de baas zijn, maar de mensen zelf. Jarenlang zijn de belangrijkste thema’s, zoals het terugdringen van sociale huurwoningen en het zorgen voor een groene toekomst voor onze kinderen blijven liggen. Wat ons betreft maken we een forse inhaalslag op deze, en andere, gebieden.”

De voorman vindt het een programma waarin veel Purmerenders zich moeten kunnen vinden: “Of het nu gaat om betaalbare woningen, zorgen dat ieder kind kan zwemmen of het omlaag brengen van de energielasten: we hebben allemaal dezelfde belangen. We investeren belastinggeld niet in prestigeprojecten of in de belangen van grote bedrijven, maar gaan gericht voor zaken die voor álle Purmerenders van belang zijn. En mochten veel inwoners het niet eens zijn met bepaalde besluiten, dan kunnen ze dat wat ons betreft met een bindend referendum tegenhouden”.

Andere punten uit het programma zijn dat Purmerend altijd een zelfstandige gemeente blijft (en dus niet fuseert met de Beemster), dat het stadje het hele jaar door een levendige omgeving wordt en dat er een circulaire stadsbus komt voor alle inwoners. Buskoop: “Ons programma onderscheidt zich in de zin dat wij met veel concrete maatregelen komen die de leefbaarheid voor veel Purmerenders direct dan wel indirect verbeterd. Bij andere programma’s gaat het helaas vaak niet verder dan wat algemeenheden.”

Een oproep van Buskoop is vooral dat mensen zich inlezen en gaan stemmen: “Gemeenten worden steeds belangrijker omdat ze steeds meer taken krijgen die eerst landelijk geregeld werden. Dat maakt het dat besluiten die in het Stadhuis worden genomen veel vaker direct van invloed zijn op het leven van iedereen. Dus wat je ook doet: ga stemmen!”

Het verkiezingsprogramma vindt u hieronder of op purmerend.sp.nl

Verkiezingsprogramma 2018-2022

Verkiezingsprogramma 2018-2022 (verkort NL)

Verkiezingsprogramma 2018-2022 (verkort EN)


4 GRATIS kussens

Steun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

Wat u zegt


Advertentie


Onze Socials

9,211FansLike
2,236VolgersVolg
1,560VolgersVolg

Het weer

Purmerend
bewolkt
11.7 ° C
12.2 °
10 °
92 %
1.3kmh
100 %
vr
12 °
za
9 °
zo
8 °
ma
7 °
di
2 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.