2.4 C
Purmerend
donderdag 7 december 2023
Home* Gemeenteraadsverkiezingen 2018PvdA maakt verkiezingsprogramma bekend

PvdA maakt verkiezingsprogramma bekend

PvdA verkiezingsprogramma: Niet wachten maar wonen!

Als het aan de PvdA Purmerend ligt wordt de komende jaren vol ingezet op het terugdringen van de wachtlijsten voor sociale huur. De partij wil dat realiseren door een reeks aan maatregelen. ‘Starters wachten soms meer dan tien jaar op een woning. Het is een absurde situatie en dus zeggen wij ‘niet wachten maar wonen!’, aldus lijsttrekker Thijs Kroese. Wonen is het belangrijkste punt uit het verkiezingsprogramma van de PvdA.

Kroese somt de maatregelen op: ‘Veel bouwen en van elk nieuwbouwproject gaat minimaal dertig procent naar sociale huur. Iedere verkochte of gesloopte huurwoning wordt teruggebouwd. We gaan ook bouwen in het middensegment. Bedrijfspanden worden omgebouwd tot (kleine) woningen voor jongeren en statushouders.’

Bouwen betekent keuzes maken

‘Ons verkiezingsprogramma heet Bouwen aan Purmerend en daarmee is meteen de kern van het programma duidelijk: wonen. Daar draait het de komende jaren om. De wachtlijst voor een huurwoning is inmiddels schrikbarend lang en daar móet iets aan gedaan worden. Natuurlijk, het vorige college heeft het een en ander gerealiseerd, maar het blijft een druppel op een gloeiende plaat. Wij zeggen nu ‘niet wachten maar wonen!’. Hoe we dat gaan betalen? Voor al deze maatregelen gebruiken we dividenduitkeringen van de Stadsverwarming en zo nodig de algemene reserve. Bij prioriteiten stellen hoort keuzes maken. Ook financiële keuzes.’, aldus Thijs Kroese.

Kwaliteit van de zorg staat voorop

Thijs Kroese wil de term Bouwen aan Purmerend ook koppelen aan bouwen aan een sociale stad, waarin meer oog is voor de inwoners die een steuntje in de rug kunnen gebruiken. Bijvoorbeeld door het extra ondersteunen van mantelzorgers. ‘Wij willen ook investeren in de kwaliteit van de zorg. Wij zeggen: investeren in de zorg realiseer je door te investeren in de kwaliteit van de zorginstelling en het personeel. Dáár is waar het gebeurt, niet aan de tafel waar het beleid wordt geschreven. Dus we gaan voor langlopende contracten met zorginstellingen. We geven de mensen die daar werken zekerheid, zodat zij kunnen zorgen dat de zorgbehoevenden in onze stad ook de zekerheid krijgen die ze verdienen.’

Afvalbak vaker legen

Afval scheiden is nog zo’n speerpunt in het PvdA programma. Hoewel het scheiden van plasticafval belangrijk is, doet lang niet elke Purmerender daaraan mee. Wij vinden dat het plastic beter achteraf, in de huisvuilcentrale, kan worden gescheiden. De resultaten zijn beter en het gemak voor de Purmerender neemt toe. Want: het plastic in de restafvalbak betekent dat die bak sneller vol is. Die moet dus gewoon weer elke week worden geleegd.

Het volledige verkiezingsprogramma is te vinden op https://purmerend.pvda.nlSteun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

1 REACTIE

  1. Waar was de PvdA afgelopen periode als het over Sociale Woningbouw Ook heb ik Hans Meijer aangesproken omtrent actiegroep sociale woningnood purmerend , Dan was hij niet thuis , En nu komen met 30% Sociale woningbouw . Echt een verkiezings propaganda . Maar laten wij niet vergeten het oude postkantoor waar PvdA hun fiat had gegeven . In focus gaf Bert Meulenberg ruiterlijk toegaf dat er gesprekken waren gevoerd met de PvdA en CDA buitenspel is gezet .

Wat u zegt


Advertentie


Onze Socials

9,742FansLike
2,525VolgersVolg
1,637VolgersVolg

Het weer

Purmerend
bewolkt
2.4 ° C
3.3 °
1.2 °
80 %
5.8kmh
100 %
do
3 °
vr
8 °
za
9 °
zo
10 °
ma
10 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.