8.5 C
Purmerend
vrijdag 19 april 2024
HomePurmerendStartsein bouw eerste 58 woningen Klein Where

Startsein bouw eerste 58 woningen Klein Where

Purmerend – Wethouder Hans Krieger vierde op 17 januari 2018 samen met de ontwikkelcombinatie Klein Where Ontwikkeling (KWO) de start van de bouw van de eerste woningen in Klein Where. In totaal realiseert de ontwikkelcombinatie in deze fase 58 woningen.

De start van de bouw werd gevierd met een feestelijke bijeenkomst voor toekomstige bewoners en andere betrokkenen op de bouwlocatie. Wethouder Hans Krieger, Jan van der Linden, directeur van Linden Groep en Peter Heuvelink, directeur AM Noordwest, gaven samen met hulp van de jongste bewoners symbolisch het startsein voor de bouw door een knop in te drukken die het vuurwerk activeerde. Ontwikkelcombinatie KWO is een samenwerkingsverband van Linden Groep en gebieds- en vastgoedontwikkelaar AM.

Diverse doelgroepen

Wethouder Hans Krieger: “De gemeente vindt het belangrijk dit gebied tot woonwijk om te vormen. We hebben in Purmerend een groot tekort aan woningen en weinig plek waar nog gebouwd kan worden. Hier is wel zo’n plek: dicht bij het centrum, naast het groene Leeghwaterpark en aan het water. Er komen woningen voor heel diverse doelgroepen. Ik weet zeker dat Purmerenders hier met plezier gaan wonen.”

Klein Where

Het voormalige bedrijventerrein De Where ligt op de kruising van de Where en de Purmerringvaart. Het gebied biedt veel woonkwaliteit door de bijzondere ligging aan het water en in het groen. Bovendien ligt Klein Where vlakbij de binnenstad van Purmerend. Er is veel aandacht voor duurzaamheid. De nieuwbouwwoningen krijgen allemaal stadsverwarming. Daarnaast wordt het regenwater zo veel mogelijk in het gebied opgeslagen en is met het Hoogheemraadschap een groenplan gemaakt. Fase 1 omvat 22 rug-aan-rug woningen, 23 hofwoningen, negen dijkwoningen en vier twee-onder-een-kapwoningen, waarvan er inmiddels 44 zijn verkocht. De woningen zijn ontworpen door Mulleners & Mulleners Architecten. De realisatie is in handen van BAM Wonen. De woningen worden gefaseerd ontwikkeld en gebouwd. In totaal komen er circa 125 woningen. In het eerste kwartaal van 2018 start de verkoop van de tweede fase.

Meer informatie op: www.kleinwhere.nl

Relevante artikelen:

Beeldverslag van de bouw Klein Where

Start ontwikkelingen Klein Where

Verkoop woningen Klein Where gestart

Kopfoto: aangeleverd Gemeente Purmerend.



Steun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in


Advertentie


Onze Socials

9,873FansLike
2,548VolgersVolg
1,637VolgersVolg

Het weer

Purmerend
licht bewolkt
8.5 ° C
9.4 °
7.8 °
72 %
8.1kmh
45 %
vr
8 °
za
8 °
zo
11 °
ma
10 °
di
6 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.