13.5 C
Purmerend
zondag 14 april 2024
Home* RTVSport Awards 2017 uitgereikt op schitterend sportgala

Sport Awards 2017 uitgereikt op schitterend sportgala

PURMEREND – Gisterenavond zijn tijdens het Sportgala in theater de Purmaryn de Sport Awards Purmerend 2017 uitgereikt aan Jessie van de Ruit, Julius van der Berg, Dominique Koppe en Purmersteijn. Er was ook een oevreprijs voor Hendrik Koppe en een aanmoedigingsprijs voor Vladimir Bartels. Het publiek was enthousiast en door de omlijsting van prachtige zang en geweldige dans uit de eigen regio, was het sportgala een daverend succes. 

De prijs voor Beste Jeugdsporter ging naar Jessie van de Ruit. Deze top beach handbalster van VOC Amsterdam heeft een zeer goed seizoen gedraaid. Zij won met haar team goud tijdens het EK in Zagreb en zilver tijdens het WK op Mauritius.

De titel van Beste Sportman van het jaar is voor Julius van der Berg. Het afgelopen jaar werd deze topwielrenner van de SEG Racing Academy Nederlandse Kampioen tijdrijden bij de beloften tijdens het NK Wielrennen in Montferland. De award werd door broer Jesse in ontvangst genomen omdat Julius momenteel in Griekenland zit, maar Julius was er via een livestream op de iPad toch een beetje bij.

Bij de categorie Sportvrouw van het jaar ging Dominique Koppe met de award naar huis. De handbalster heeft in haar team VOC Amsterdam Dames 1 een dominante rol gespeeld bij het behalen van het kampioenschap van Nederland.

In de categorie Sportteam heeft Purmersteijn 1 de Award gewonnen. Het team sluit hiermee een geweldig en succesvol jaar af. Zo vierde Voetbalvereniging Purmersteijn in 2017 haar 110e verjaardag en werd het eerste team kampioen, promoveerde naar de hoofdklasse en was winnaar van de KNVB-districtsbeker. De award is hiermee de kroon op het jaar!

Optredens, oevre- en aanmoedigingsprijs

De 13-jarige Vladimir Bartels ontving de aanmoedigingsprijs van René Voorwerk van de Sportraad. Het schaaktalent van Schaakclub Purmerend kwam ruim zeven jaar geleden bij de club en speelt nog altijd met heel veel plezier. Als verrassing voor zowel publiek als de sporters werd vanavond door Ben de Graaf van SV Kodokan de oevreprijs uitgereikt aan Hendrik Kopp. De judoka Koppe werd vorig jaar voor de zevende maal Europees Kampioen in de klasse M6 +100 kg. Een van de vele kampioenschappen de afgelopen decennia.

De avond werd geopend door de Purmerendse zanger Nick Veanz. Veanz begon met een prachtig akoestisch stuk dat vervolgens overging in een opzwepende dance tune. In een vloeiende beweging ging het over in een spectaculair optreden van het Stardancers  Dance Centre die een spectaculaire show brachten. Na de pauze gaf Turnvereniging Waterland ook een prachtig optreden.

Enorme organisatie van vrijwilligers

Ook dit jaar was een grote groep van circa 60 vrijwilligers van RTV Purmerend werkzaam om de Sport Awards tot een succes te maken. Producent Lars van der Manden kijkt tevreden terug op een geslaagde avond. ‘Ik ben zeer trots op onze vrijwilligers die er wederom een geweldige show van hebben gemaakt. De voorbereidingen vergen ieder jaar weer veel tijd en energie van iedereen. Het is niet hun dagelijkse werk en dat maakt het des te meer bijzonder. Ook onze partners Spurd en de Sportraad speelden hierin een belangrijke rol waarin alles om de sporters draaide. In dit rijtje horen ook onze sponsors thuis, zonder wie dit evenement niet had kunnen plaatsvinden.’

De awards werden uitgereikt door Jancor de Boer, directeur Spurd, Sharon Jonk en Tessa Maudi, speelsters RCW dames. Ray Vletter, voorzitter atletiekvereniging NEA-Volharding en Roald Helm, wethouder Sport.

Het gala dat plaatsvond in de grote zaal van theater de Purmaryn, was live te volgen via televisie, de website van RTV Purmerend en ook de facebookpagina van de Sport Awards.

In de komende week wordt de uitzending meermaals herhaald. Kijk voor het uitzendschema op www.rtvpurmerend.nl

Foto: aangeleverd – Han CozijnSteun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in


Advertentie


Onze Socials

9,871FansLike
2,545VolgersVolg
1,637VolgersVolg

Het weer

Purmerend
bewolkt
13.5 ° C
15.7 °
11.1 °
58 %
5.4kmh
100 %
zo
13 °
ma
8 °
di
9 °
wo
9 °
do
9 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.