PolitiekPurmerend

Leefbaar Purmerend: “dossier MBO-school door mist omgeven”

Purmerend – Leefbaar Purmerend kan zich het gevoel van de inwoners van Overwhere Noord goed voorstellen nu definitief duidelijk is geworden dat de bouw van een MBO-school in het Karekietpark doorgang zal vinden. Met de inwoners is Leefbaar Purmerend niet tegen mbo-onderwijs in Purmerend. Integendeel, mbo-onderwijs waar een maatschappelijk behoefte aan is, is ook van belang voor onze Purmerendse ondernemers en leerlingen, zegt de fractievoorzitter van Leefbaar Purmerend.

Realistisch

“Leefbaar Purmerend blijft hierbij ook realistisch. Een compleet mbo-opleidingen aanbod zal nooit volledig vanuit onze stad gegeven kunnen worden, tenzij de Amsterdamse mbo-onderwijsmarkt zich wil herpositioneren en Purmerend daartoe het centrum wordt.”, geeft fractievoorzitter Arie-Wim Boer aan.

“Bij het in stemming brengen van het bestemmingsplan Karekietpark is Leefbaar Purmerend altijd blijven luisteren naar de inwoners van Overwhere Noord. Leefbaar Purmerend kan zich niet voorstellen dat het Karekietpark gelegen in een woonwijk, waar reeds een omvangrijke basisschool huisvest (De Klim-op school) en nabij ouderenzorg plaatsvindt (Novawhere en Jaap van Praaghuis), de enige optimale locatie zou kunnen zijn voor mbo-onderwijs.”

Grote vraagtekens

Arie-Wim vervolgd: “Tijdens de behandeling van het bestemmingsplan heeft Leefbaar Purmerend bij de locatiekeuze Karekietpark altijd grote vraagtekens gezet en onder het aandragen van een alternatief tegen deze locatie gestemd. Door de inzet van Leefbaar Purmerend is bij een extra informatieavond voor inwoners in juni 2015 duidelijk geworden dat het gesuggereerde locatieonderzoek niet was verricht. Het gemeentebestuur heeft het dossier Karekietpark tot spijt van Leefbaar Purmerend met mist en onnodige geheimhoudingen omgeven. Leefbaar Purmerend betreurt het als een stad op deze wijze met haar inwoners omgaat. Dit schaadt onnodig het vertrouwen in de volksvertegenwoordiging.”

Relevante artikelen:

Bouw nieuwe mbo-school dit voorjaar van start

Uitstel bouw MBO-Campus Karekietpark

Wij maken met veel plezier het nieuws uit de regio. Wilt u ons steunen zodat wij in staat zijn om nieuws te blijven maken voor iedereen? Druk dan af en toe op onderstaande knop. 1x per week? 1x per maand? 1x per kwartaal? Gewoon waar u zich goed bij voelt! 

Klik hier om €2,50 te doneren Klik hier om €5,00 te doneren Klik hier om €10,00 te doneren

Gerelateerde artikelen

1 commentaar

  1. op deze locatie is altijd de bestemming onderwijs geweest. eerst mulo enz. later o.a. praktijkonderwijs en lager speciaal onderwijs.

Wat u zegt

Back to top button
Open chat
1
Tip de redactie
Whats-app Redactie Regio Purmerend
Samen met u maken wij het nieuws. Heeft u nieuws, foto's of video's van gebeurtenissen of gewoon een vraag of opmerking? Geef het door aan de redactie van Regio Purmerend.
%d bloggers liken dit: