10.4 C
Purmerend
vrijdag 29 maart 2024
HomePurmerendNieuwbouw 102 woningen Stekeldijk gestart

Nieuwbouw 102 woningen Stekeldijk gestart

Purmerend – De gemeente en Van Wijnen gaven woensdag 24 januari het startsein voor de bouw van 102 huur- en koopappartementen op het voormalige evenemententerrein aan de Stekeldijk in Purmerend. De woningen zijn in 2019 klaar.

Er komen drie kleinschalige appartementengebouwen met in totaal 64 huur- en 38 koopappartementen. De woningen liggen naast het NS-station Overwhere. De drie gebouwen krijgen de historische namen van dijken: De Waker, De Dromer en De Slaper. De Waker en De Slaper zijn 64 vrije sector huurwoningen voor SPF Beheer. De Dromer bestaat uit 38 koopwoningen ontwikkeld in opdracht van Van Wijnen. De huurappartementen zijn circa tachtig vierkante meter groot. De koopappartementen tellen circa 50 vierkante meter en zijn bedoeld voor starters en kleine huishoudens. Het terrein rondom de appartementengebouwen wordt ingericht als gemeenschappelijke  binnentuin voor de bewoners.

Boom

Wethouder Hans Krieger nam namens de gemeente drie boompjes in ontvangst. Over 18 maanden krijgt ieder appartementengebouw zijn boom terug. Krieger: “Ik ben verheugd met de bouw van deze nieuwe appartementen in Wheermolen-Oost. Elke verhuizing brengt beweging in de woningmarkt en die doorstroming is voor onze gemeente dringend nodig.”

 



Steun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in


Advertentie


Onze Socials

9,850FansLike
2,541VolgersVolg
1,637VolgersVolg

Het weer

Purmerend
bewolkt
10.4 ° C
11.7 °
9.4 °
78 %
4.9kmh
100 %
vr
13 °
za
16 °
zo
13 °
ma
7 °
di
7 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.