13.9 C
Purmerend
woensdag 19 juni 2024
Home* HorecaTijdelijke sluiting van 9 weken shishalounge Babilonia

Tijdelijke sluiting van 9 weken shishalounge Babilonia

Purmerend – Burgemeester Don Bijl heeft besloten shishalounge Babilonia voor de duur van negen weken te sluiten voor het publiek van zaterdag 27 januari tot zaterdag 31 maart 2018. De brandweer heeft bij shishalounge Babilonia aan de Achterdijk 80 een veel te hoge concentratie koolmonoxide geconstateerd. De shishalounge is na een tweede controle door handhavers van de gemeente, de Nederlandse Voedsel en Warenautoriteit en de brandweer gesloten vanwege gevaar voor de gezondheid van de bezoekers. Een shishalounge is een horecagelegenheid waar men waterpijp kan roken.
 
Aanleiding
Aanleiding van het nemen van deze beslissing is dat de horecagelegenheid niet voldeed aan de voorschriften die verbonden zijn aan het exploiteren van een shishalounge, zoals het hebben van koolmonoxidemeters en een goed functionerend ventilatiesysteem. Deze waren beide niet aanwezig. Verder was er geen leidinggevende in het pand, die wel aanwezig moet zijn tijdens de openingstijden.

Veiligheid
Deze constateringen hebben geleid tot het besluit om de zaak tijdelijk te sluiten in het belang van de openbare orde en veiligheid en bescherming van het woon- en leefklimaat.

Burgemeester Don Bijl: “Bewoners en horecabezoekers moeten er van op aan kunnen dat horecaondernemers zich verantwoordelijk gedragen. De meeste ondernemers doen dat gelukkig en werken samen met politie, brandweer en gemeente. Met deze sluiting zeggen we als gemeente: wie zich niet aan de regels houdt, kan een sluiting verwachten, want wij willen een veilig en prettig uitgaansklimaat voor iedereen in onze stad.”

 Steun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in


Advertentie


Onze Socials

9,944FansLike
2,554VolgersVolg
1,637VolgersVolg

Het weer

Purmerend
bewolkt
13.9 ° C
14.5 °
12.8 °
80 %
1.8kmh
100 %
wo
18 °
do
19 °
vr
22 °
za
16 °
zo
14 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.