* HorecaPurmerend

Tijdelijke sluiting van 9 weken shishalounge Babilonia

Purmerend – Burgemeester Don Bijl heeft besloten shishalounge Babilonia voor de duur van negen weken te sluiten voor het publiek van zaterdag 27 januari tot zaterdag 31 maart 2018. De brandweer heeft bij shishalounge Babilonia aan de Achterdijk 80 een veel te hoge concentratie koolmonoxide geconstateerd. De shishalounge is na een tweede controle door handhavers van de gemeente, de Nederlandse Voedsel en Warenautoriteit en de brandweer gesloten vanwege gevaar voor de gezondheid van de bezoekers. Een shishalounge is een horecagelegenheid waar men waterpijp kan roken.
 
Aanleiding
Aanleiding van het nemen van deze beslissing is dat de horecagelegenheid niet voldeed aan de voorschriften die verbonden zijn aan het exploiteren van een shishalounge, zoals het hebben van koolmonoxidemeters en een goed functionerend ventilatiesysteem. Deze waren beide niet aanwezig. Verder was er geen leidinggevende in het pand, die wel aanwezig moet zijn tijdens de openingstijden.

Veiligheid
Deze constateringen hebben geleid tot het besluit om de zaak tijdelijk te sluiten in het belang van de openbare orde en veiligheid en bescherming van het woon- en leefklimaat.

Burgemeester Don Bijl: “Bewoners en horecabezoekers moeten er van op aan kunnen dat horecaondernemers zich verantwoordelijk gedragen. De meeste ondernemers doen dat gelukkig en werken samen met politie, brandweer en gemeente. Met deze sluiting zeggen we als gemeente: wie zich niet aan de regels houdt, kan een sluiting verwachten, want wij willen een veilig en prettig uitgaansklimaat voor iedereen in onze stad.”

 

Wij maken met veel plezier het nieuws uit de regio. Wilt u ons steunen zodat wij in staat zijn om nieuws te blijven maken voor iedereen? Druk dan af en toe op onderstaande knop. 1x per week? 1x per maand? 1x per kwartaal? Gewoon waar u zich goed bij voelt! 

Klik hier om €2,50 te doneren Klik hier om €5,00 te doneren Klik hier om €10,00 te doneren

Gerelateerde artikelen

Wat u zegt

Back to top button
Open chat
1
Tip de redactie
Whats-app Redactie Regio Purmerend
Samen met u maken wij het nieuws. Heeft u nieuws, foto's of video's van gebeurtenissen of gewoon een vraag of opmerking? Geef het door aan de redactie van Regio Purmerend.