21.3 C
Purmerend
zondag 21 juli 2024
HomePurmerendStarterslening terug in Purmerend

Starterslening terug in Purmerend

Purmerend – De gemeente Purmerend wil starters financiele steun geven bij de aankoop van de eerste woning. Daarom kunnen zij bij de gemeente een starterslening afsluiten voor de aankoop van een huis tot 240.000 euro. Het voorstel wordt in de commissie Algemene Zaken (AZ) van 15 februari besproken waarna het definitieve besluit door de gemeenteraad wordt genomen op 22 februari 2018.

Eerste eigen huis

De regeling bevordert op deze manier het aandeel starters op de woningmarkt. Direct, door ze in staat te stellen een koopwoning te kopen of indirect, doordat een deel van de kopende starters een sociale huurwoning vrijmaakt voor een andere starter. De starterslening is bedoeld voor mensen die voor het eerst een eigen huis kopen. Zij kunnen van de gemeente, via het SVN (Stimuleringsfonds Volkshuisvesting) geld lenen om dat huis nét te kunnen kopen. Het bedrag dat maximaal geleend kan worden is 30.000 euro.

Starterslening

Het idee van de starterslening is dat de nieuwe woningkopers op dit moment misschien nog niet genoeg verdienen, maar dat dat over een paar jaar wel zo zal zijn. Over de lening hoeft in de eerste 3 jaar geen rente te worden betaald.

Voorwaarden

Men is niet eerder in het bezit geweest van een koopwoning. De lening kan worden aangevraagd als men in Purmerend woont of is opgegroeid en (samen) niet meer verdient dan 45.000 euro per jaar. De maximale aanschafprijs van de woning mag niet meer zijn dan 240.000 euro (de koopsom exclusief aankoopkosten). Zowel de eerste hypotheek als de Starterslening moet worden verstrekt met NHG (Nationale Hypotheek Garantie). De starterslening kan gebruikt worden voor het kopen van een bestaande of nieuwe woning.Steun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in


Advertentie


Onze Socials

9,966FansLike
2,557VolgersVolg
1,637VolgersVolg

Het weer

Purmerend
half bewolkt
21.3 ° C
22.8 °
20 °
73 %
1.8kmh
78 %
zo
22 °
ma
21 °
di
20 °
wo
20 °
do
23 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.