Purmerend

Storingen stadsverwarming Purmerend fors toegenomen

Purmerend – Het aantal leveringsonderbrekingen bij de stadsverwarming Purmerend is in 2017 fors toegenomen t.o.v. 2014. Was het aantal leveringsonderbrekingen in 2014 nog bij 3800 klanten het geval, in 2017 is deze toegenomen tot 13210 klanten. Dit staat in een brief van het college aan D66 raadslid Patrick Blokzijl die hierover vragen heeft gesteld.

De warmteproductie van de centrale is altijd in orde geweest. Wel zijn er acute storingen geweest in de warmteleidingen naar de huizen toe of in de hulpcentrales.

Ook het aantal schadeclaims is toegenomen. “Als gevolg van een acute leveringsonderbreking heeft SVP de volgende bedragen uitgekeerd aan haar klanten als gevolg van de compensatieregeling. Hieruit blijkt dat niet iedere acute storing leidt tot een compensatie, omdat daarvoor de leveringsonderbreking langer dan 4 uur moet duren.” In 2014 werd er €18.585 uitgekeerd. In 2017 was dit opgelopen tot €81.585.

De brief van het college vindt u hier: https://raad.purmerend.nl/printpdf/14802

Wij maken met veel plezier het nieuws uit de regio. Wilt u ons steunen zodat wij in staat zijn om nieuws te blijven maken voor iedereen? Druk dan af en toe op onderstaande knop. 1x per week? 1x per maand? 1x per kwartaal? Gewoon waar u zich goed bij voelt! 

Klik hier om €2,50 te doneren Klik hier om €5,00 te doneren Klik hier om €10,00 te doneren

Gerelateerde artikelen

Wat u zegt

Back to top button
Open chat
1
Tip de redactie
Whats-app Redactie Regio Purmerend
Samen met u maken wij het nieuws. Heeft u nieuws, foto's of video's van gebeurtenissen of gewoon een vraag of opmerking? Geef het door aan de redactie van Regio Purmerend.